Spring over hovedmenu
""
Ved samrådet skal ministeren tage stilling til fem spørgsmål om lovforslaget, L 11, som ministeren tidligere har fremsat og som Folketinget har 1. behandlet. Foto: Beskæftigelsesministeriet

NYHED / 05-12-2018

Ministeren skal i samråd og svare på § 20-spørgsmål

Beskæftigelsesministeren er onsdag kaldt i samråd om lovforslaget L 11, som Folketinget behandler for tiden. Desuden skal ministeren besvare to mundtlige § 20-spørgsmål om forhøjelse af pensionsalderen.

Onsdag skal beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen først i et samråd i Folketingets Beskæftigelsesudvalg, bagefter skal han besvare to mundtlige § 20-spørgsmål. 

Samrådet tager udgangspunkt i lovforslaget L 11, som handler om overdragelse af krav til Lønmodtagernes Garantifond ved tvivl om virksomhedsoverdragelse forud for en konkurs. Der er stillet i alt fem samrådsspørgsmål, som ministeren skal besvare.

Lovforslaget ventes at blive 2. behandlet den 13. december og 3. behandlet den 18. december.  

Læs om samrådet på Folketingets hjemmeside

De to mundtlige §20-spørgsmål, som ministeren skal besvare, handler om forhøjelse af pensionsalderen.

Det ene spørgsmål går på, om den højere pensionsalder rammer skævt. Det andet tager udgangspunkt i, at der er mennesker, der må forlade arbejdsmarkedet før pensionsalderen på grund af nedslidning eller manglende kvalifikationer. 

Spørgsmålene er stillet af Finn Sørensen (EL) og Henning Hyllested (EL).

Find §20-spørgsmål, nr. S 300, på Folketingets hjemmeside

Find §20-spørgsmål, nr. S 301, på Folketingets hjemmeside