Spring over hovedmenu
""
Seniorførtidspension og arbejdsmiljøindsatsen i små og mellemstore virksomheder er på programmet onsdag i Folketinget, når beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen skal i to samråd. Foto: Colourbox.com

NYHED / 07-11-2018

Ministeren skal i to samråd

Beskæftigelsesministeren er onsdag kaldt i to samråd. Det ene samråd handler om virksomhedernes arbejdsmiljøindsats og det andet om seniorførtidspension.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen deltager i dag, onsdag den 7. oktober, i to samråd i Folketingets Beskæftigelsesudvalg.

Det første samråd handler om små og mellemstore virksomheders manglende indsats på arbejdsmiljøområdet.

Baggrunden er en undersøgelse af virksomhedernes arbejdsmiljøindsats i 2017, som Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø har udarbejdet. I undersøgelsen fremgår det blandt andet, at halvdelen af de små virksomheder ikke gennemfører den lovpligtige årlige arbejdsmiljødrøftelse med medarbejderne, og at næsten hver tredje mellemstore virksomhed ikke har etableret den lovpligtige arbejdsmiljøorganisation.

Ved det andet samråd om førtidspension og seniorførtidspension er beskæftigelsesministeren blevet bedt om at redegøre for, hvilken effekt han forventer, at en oplysningskampagne om seniorførtidspension for kommunerne vil få.

Yderligere skal ministeren svare på, hvilke initiativer han vil sætte i værk for at forbedre arbejdsmiljøet og sikre mere efteruddannelse, så færre får brug for at søge om førtidspension eller seniorførtidspension grundet nedslidning.