Spring over hovedmenu
""
Der har været stor interesse for de opslåede stillinger på Bornholm. Over 100 ansøgninger til syv stillinger. Foto: Colourbox.com

NYHED / 02-11-2018

Udflytning af statslige arbejdspladser til Bornholm er på plads

Der har været stor interesse for de opslåede stillinger på Bornholm, og overdragelsen af Landssupporten fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering til Bornholms Regionskommune er nu afsluttet. Der er ansat syv nye medarbejdere.

Med lanceringen af Bedre Balance II og målet om at sende flere statslige arbejdspladser ud af København besluttede regeringen, at Landssupporten under Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) skulle samles i Bornholms Regionskommune (BRK). Landssupporten har både været lokaliseret i København og på Bornholm, men som planlagt har STAR afsluttet opgaven med at overdrage opgaven helt til Bornholm den 1. november 2018.

Landssupporten har modtaget over 100 ansøgninger til syv stillinger, og ansættelserne og oplæringen er gået efter planen. Derfor er Bornholms Regionskommune nu klar til at køre hele Landssupporten.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:

- Jeg mener, at det giver god mening, at vi får samlet Landssupporten på Bornholm. Jeg glæder mig over, at ansættelserne og oplæringen er sket efter planen, således at Landssupporten på Bornholm nu er flyveklar.

Borgmester i Bornholms Regionskommune Winni Grosbøll siger:

- Alt er gået helt planmæssigt, og den daglige service har været opretholdt i hele perioden uden gene for brugerne af Landssupporten. Det store antal kvalificerede ansøgere til stillingerne viser, at provinsen står godt rustet til at påtage sig denne slags opgaver.

Landssupporten består af flere enheder. En Supportenhed, der varetager support af professionelle brugere i jobcentre, a-kasser og andre aktører. En Jobnetsupport, der yder support til borgere, og en Virksomhedssupport, der supporterer virksomheder og står for at kvalitetssikre job, som bliver offentliggjort på Jobnet.