Spring over hovedmenu
""
En særlig formulering fra en ILO-konvention er i søgelyset ved samrådet. ILO er den internationale arbejdsorganisation, der forsvarer arbejderes rettigheder på arbejdsmarkedet. Foto: Colourbox.com

NYHED / 19-12-2018

Samråd: Overenskomst og rammeaftale på vagtområdet for statslige institutioner

Der er samråd i Folketinget onsdag med beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen og minister for offentlig innovation Sophie Løhde.

”En væsentlig del”. Det er den særlige formulering, som beskæftigelsesudvalget har bedt beskæftigelsesministeren om at fortolke ved dagens samråd, hvor både beskæftigelsesministeren og ministeren for offentlig innovation er indkaldt.

Den særlige formulering kommer fra ILO konvention 94, artikel 2, stk. 1 a), som lyder: "i henhold til kollektiv overenskomst eller anden anerkendt forhandlingsform mellem arbejdsgiver- og arbejderorganisationer, der repræsenterer en væsentlig del af henholdsvis arbejdsgiverne og arbejderne i vedkommende fag eller industri".

Sophie Løhde skal ved samrådet svare på to spørgsmål: AI og AJ. AI handler om efterbetaling til ansatte ved et vagtselskab, mens AJ handler om statslige institutioners anvendelse af den nye rammeaftale på vagtområdet.

Mere information om samrådet på ft.dk