Spring over hovedmenu

NYHED / 13-03-2019

To samråd: Om adgang til fødevarer og menneskehandel i byggebranchen

Beskæftigelsesministeren er kaldt i to samråd onsdag. Det ene samråd tager udgangspunkt i rapporten ”Food in Turbulent Times”, og det andet handler om tvangsarbejde og menneskehandel i byggebranchen.

Folketinget byder onsdag den 13. marts på to samråd på beskæftigelsesområdet.

Det første samråd, som beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen er indkaldt til, bygger på rapporten "Food in Turbulent Times", der handler om borgeres oplevelse af adgang til fødevarer.

Undersøgelsen konkluderer blandt andet, at mange danskere oplever at være så hårdt presset økonomisk, at de ikke har råd til nok mad, og at det særligt gælder enlige forældre og borgere på overførselsindkomst.

Ministeren er blevet bedt om at kommentere på rapporten med særligt fokus på, om kontanthjælpsloftet, 225-timersreglen og integrationsydelsen fører til, at flere eller færre familier vil opleve usikker adgang til fødevarer. 

Find information om samrådet på ft.dk

Det andet samråd omhandler tvangsarbejde og menneskehandel i byggebranchen. Her har Folketingets Beskæftigelsesudvalg både indkaldt beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen og justitsminister Søren Pape Poulsen.

De to ministre er blevet spurgt om, hvorfor det ikke er lykkedes at få dømt bagmændene for tvangsarbejde og menneskehandel i byggebranchen. 

Find information om samrådet på ft.dk