Spring over hovedmenu
""
Foto: Skillsdenmark/Per Daugaard

NYHED / 05-04-2019

Beskæftigelsesministeren overrækker arbejdsmiljøpriser til DM i Skills

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen overrækker årets arbejdsmiljøpriser ved DM i Skills – Danmarksmesterskabet for erhvervsuddannelserne - lørdag d. 6. april i Næstved.

Ved mesterskabet får de dygtigste elever mulighed for at yde deres ypperste og måske ende som Danmarks bedste faglærte murer, maler eller konditor. Der er samtidig priser til de deltagere, som på bedste vis har taget højde for det gode arbejdsmiljø i forbindelse med de opgaver, de skal løse indenfor hvert fag.

Endelig får vinderne mulighed for at deltage i internationale mesterskaber – EuroSkills og WorldSkills - og se nye og andre løsningsmodeller, end dem de kender fra Danmark.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:

- Deltagerne ved DM i Skills er som rollemodeller med til at inspirere andre og vise vejen frem indenfor deres uddannelse og fag. Det er helt afgørende i en tid, hvor virksomhederne har brug for dygtige og velkvalificerede faglærte, så vi fortsat kan sikre vækst og velstand i Danmark.

- Jeg er samtidig glad for, at konkurrencen også belønner det gode arbejdsmiljø. Netop nu forhandler vi på Christiansborg om en ny arbejdsmiljøindsats, men vi har alle et fælles ansvar for at prioritere arbejdsmiljøet i hverdagen, hvis vi skal nå målet om et sundere og mere sikkert arbejdsmiljø i Danmark – også for fremtidens faglærte, som vi har så hårdt brug for.

Organisationen SkillsDenmark har siden 2011 hvert år holdt DM i Skills.