Spring over hovedmenu
""
Det fremsatte lovforslag forbedrer mulighederne for, at seniorer kan blive på deres nuværende arbejdsplads i et fleksjob og på den måde gå ned i tid.

NYHED / 13-11-2019

Lovforslag: Seniorer kan hurtigt komme i fleksjob på deres nuværende arbejdsplads

Dokumentationskravet for fastholdelsesfleksjob bliver afskaffet for seniorer. Det fremgår af et lovforslag, som beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard onsdag har fremsat i Folketinget.

Der gælder i dag særlige betingelser for fastholdelsesfleksjob. For at man kan blive fastholdt på sin nuværende arbejdsplads i et fleksjob, skal man dokumentere, at man har været ansat 12 måneder under overenskomstens sociale kapitel eller på særlige vilkår.  

Med lovforslaget, der netop er fremsat, bliver det krav afskaffet for seniorer med seks år eller derunder til folkepensionsalderen. Det betyder, at seniorer, som opfylder de almindelige betingelser for fleksjob, kan starte i et fastholdelsesfleksjob med det samme.

Lovforslaget udmønter dele af aftalen om ret til seniorpension for nedslidte.  

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger:

-  Langt fra alle kan blive ved med at arbejde fuldtid, indtil de når folkepensionsalderen. Derfor giver det rigtig god mening at forbedre mulighederne for, at man kan blive på sin nuværende arbejdsplads i et fleksjob og på den måde gå ned i tid. Men vi skal også have fundet en løsning for dem, der tidligt er trådt ind på arbejdsmarkedet og har haft et hårdt arbejdsliv. De skal have mulighed for at trække sig tidligere tilbage uden at skulle igennem en visitation. Regeringen arbejder på en model for tidlig tilbagetrækning, som vi vil præsentere til foråret.

Dokumentationskravet for fastholdelsesfleksjob bliver afskaffet fra 1. januar 2020.

Læs det fremsatte lovforslag på Folketingets hjemmeside