Spring over hovedmenu
""
På onsdagens samråd skal beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard blandt andet forholde sig til, hvordan arbejdsmiljørepræsentanter kan beskyttes mod fyring, hvis de arbejder på virksomheder uden overenskomst.

NYHED / 04-12-2019

Hummelgaard kaldt i samråd om arbejdsmiljørepræsentanter

Onsdag skal beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard i samråd i Folketinget om fyring af arbejdsmiljørepræsentanter på virksomheder uden overenskomst.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard er onsdag den 4. december 2019 indkaldt til samråd i Folketingets Beskæftigelsesudvalg.

Under samrådet skal Hummelgaard blandt andet forholde sig til, hvordan man sikrer, at arbejdsmiljørepræsentanter hos virksomheder uden overenskomst kan beskyttes mod fyring.

Ministeren skal forholde sig til følgende spørgsmål:

  • Hvad kan ministeren oplyse om arbejdet med at sikre arbejdsmiljørepræsentanterne beskyttelse mod fyring, hvis de er ansat på en virksomhed, der ikke er omfattet af en overenskomst?
  • Deler ministeren Lars Qvistgaards bekymringer i forhold til, at arbejdsmiljørepræsentanter ikke længere kan udføre deres arbejde ordentligt, fordi de risikerer at blive fyret?
  • Mener ministeren, at det er tilfredsstillende, at 62 procent af arbejdsmiljørepræsentanterne overvejer helt at stoppe som arbejdsmiljørepræsentant på grund af den manglende beskyttelse mod fyring? Og mener ministeren ligeledes, at det er tilfredsstillende, at hele 85 procent af arbejdsmiljørepræsentanterne ikke længere mener, at de kan udføre jobbet ordentligt?
  • Vil ministeren tage initiativ til at ændre arbejdsmiljøloven, så alle arbejdsmiljørepræsentanter bliver beskyttet mod fyring?

Spørgsmålene er stillet efter ønske fra Christian Juhl (EL).