Spring over hovedmenu
""
Folketinget skal blandt andet førstebehandle beslutningsforslag B 44, der handler om nedsætte dimittendsatsen for nyuddannede ikke-forsørgere i dagpengesystemet.

NYHED / 04-02-2020

Folketinget førstebehandler to beslutningsforslag

Nedsættelse af dimittendsatsen for dagpengemodtagere og indeksering af dagpenge er på dagsordenen, når to beslutningsforslag tirsdag skal førstebehandles i Folketinget

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard er i Folketinget, når to beslutningsforslag, der begge handler om dagpengesystemet, skal førstebehandles tirsdag den 4. februar 2020.

Det ene beslutningsforslag, B 44, handler om at sænke dimittendsatsen for dagpengemodtagere.

Det andet beslutningsforslag, B 50, drejer sig om indeksering af dagpenge for EU/EØS-borgere, der rejser til andre EU/EØS-lande for at søge job.

Beslutningsforslag B 44 om dimittendsatsen

Med beslutningsforslaget lægges der op til, at dimittendsatsen i dagpengesystemet for ikke-forsørgere skal sænkes, så ikke-forsørgere modtager 45 procent af højeste dagpengesats.

Beslutningsforslaget er fremsat af Alex Vanopslagh (LA), Henrik Dahl (LA) og Ole Birk Olesen (LA).

Læs om beslutningsforslaget på Folketingets hjemmeside

Beslutningsforslag B 50 om indeksering af dagpenge

Med beslutningsforslaget lægges der op til, at de dagpenge, man kan tage med til andre EU/EØS-lande, mens man søger job, indekseres, så de svarer til prisniveauet i det EU/EØS-land, man opholder sig i.

Forslaget er en genfremsættelse af beslutningsforslag B 9 fra folketingsåret 2017-18.

Beslutningsforslaget er fremsat af Bent Bøgsted (DF), René Christensen (DF), Jens Henrik Thulesen Dahl (DF), Kristian Thulesen Dahl (DF), Søren Espersen (DF), Dennis Flydtkjær (DF), Marie Krarup (DF) og Peter Skaarup (DF).

Læs om beslutningsforslaget på Folketingets hjemmeside