Spring over hovedmenu
""
Onsdag skal beskæftigelsesministeren sammen med skatteministeren i samråd om underbetalt og ulovlig udenlandsk arbejdskraft ved ombygninger og renoveringer.

NYHED / 19-02-2020

Onsdag byder på både samråd og § 20-spørgsmål i Folketinget

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard er onsdag i Folketinget, hvor han er kaldt i samråd om kontrol med udenlandsk arbejdskraft og skal besvare mundtligt §20-spørgsmål om værdig behandling af ledige seniorer.

Underbetalt udenlandsk arbejdskraft og værdig behandling af ledige seniorer er temaerne for beskæftigelsesminister Peter Hummelgaards arbejde i Folketinget onsdag den 19. februar 2020.

Folketingets Beskæftigelsesudvalg har kaldt både beskæftigelsesministeren og skatteminister Morten Bødskov (S) i samråd om underbetalt og ulovlig udenlandsk arbejdskraft ved ombygninger og renoveringer. Her skal ministrene blandt andet redegøre for, hvordan borgere undgår at hyre håndværkervirksomheder, der benytter underbetalt og ulovlig udenlandsk arbejdskraft.

Derudover skal Hummelgaard svare på et mundtlig § 20-spørgsmål, der handler om, hvordan jobcentre behandler ledige seniorer.

Samråd om underbetalt udenlandsk arbejdskraft

Beskæftigelsesministeren og skatteministeren skal forholde sig til følgende spørgsmål:

  • Hvad kan og vil ministrene gøre for at sikre, at borgere, der bestiller en entreprenør/håndværksvirksomhed til byggeri, ombygning eller renovering, får bedre mulighed for at kunne kontrollere, at det ikke er underbetalt og ulovlig udenlandsk arbejdskraft, som arbejdsgiver sender ud til deres bolig, som det senest er set i sagen om renovering af Skatteministeriets departementschefs sommerhus?

Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Bent Bøgsted (DF) og Dennis Flydtkjær (DF).

Læs mere om samrådet på Folketingets hjemmeside

Mundligt § 20-spørgsmål 703 om behandling af ledige seniorer

Beskæftigelsesministeren skal forholde sig til følgende spørgsmål:

  • Mener ministeren, at man behandler 60+ på jobmarkedet hensigtsmæssigt, når man behandler dem som beskrevet i læserbrevet »Heksejagt på de ledige i Kolding« fra JydskeVestkysten den 5. februar 2020, hvori omtales bureaukrati og kontrol, og hvad mener ministeren, at man bør gøre ved dette?

Spørgsmålet er stillet af Nils Sjøberg (RV).

Læs § 20-spørgsmålet på Folketingets hjemmeside