Spring over hovedmenu
""
På onsdagens samråd skal beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard blandt andet forholde sig til, hvordan landets jobcentre behandler borgerne. Det sker på baggrund af en sag fra Hedensted Kommune.

NYHED / 05-02-2020

Samråd om jobcentres behandling af borgere

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard er onsdag kaldt i samråd om jobcentres behandling af borgere.

En sag i Hedensted Kommune er baggrunden for, at beskæftigelsesministeren er kaldt i samråd om, hvordan jobcentre behandler borgere. Sagen drejer sig om en mand, der i jobcentret bliver spurgt ind til, om han kan tørre sig selv efter at have været på toilettet.  

Ministeren skal på samrådet forholde sig til en række spørgsmål:

  • Vil beskæftigelsesministeren kommentere på artiklen »Brian i chok over behandling på jobcenter: ’Hvordan tørrer du egentlig din numse?« på www.dr.dk den 4. december 2019, herunder om ministeren synes, at den behandling, som borgeren har været udsat for, er værdig og i overensstemmelse med loven?
  • Hvordan vurderer ministeren Hedensteds Kommunes håndtering af sagen, herunder at jobcenterchefen udtaler, ”at det er okay”? Vil ministeren i forlængelse heraf bede kommunen om en redegørelse for forløbet og bede dem oversende deres retningslinjer for deres behandling af borgere? Og mener ministeren, at kommuner og deres ansatte på jobcentret kan bruge loven, som det passer dem, uanset om borgeren finder det ydmygende?
  • Mange af de syge borgere føler sig retsløse, fordi de skal klage til de samme personer eller enheder i en kommune, som træffer afgørelser i deres sager og indkalder dem til samtaler. Hvad er ministerens holdning til at oprette et uvildigt klageorgan (retssikkerhedsråd) og nedsætte en retssikkerhedskommission, der skal se på, hvordan man kan øge retssikkerheden for syge og arbejdsløse borgere på overførselsindkomster?

Spørgsmålene er stillet efter ønske fra Victoria Velasquez (EL).