Spring over hovedmenu
""
På samrådet skal beskæftigelsesministeren og udlændinge- og integrationsministeren redegøre for regeringens planer om indføre et krav om, at flygtninge og indvandrere, der kommer til Danmark, skal bidrage 37 timer om ugen for deres ydelse.

NYHED / 11-03-2020

Samråd om 37-timers kravet

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard og udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye er begge kaldt i samråd om regeringens planer om at indføre et 37-timers krav.

Folketingets Beskæftigelsesudvalg har kaldt både beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard og udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye i samråd onsdag den 11. marts 2020.

Baggrunden for samrådet er regeringens planer om indføre et krav om, at flygtninge og indvandrere, der kommer til Danmark, skal bidrage 37 timer om ugen, hvis de er på offentlig forsørgelse.

Ministrene skal forholde sig til følgende spørgsmål:

  • Vil ministrene redegøre for tidsplanen for regeringens idé om 37-timers beskæftigelse for indvandrere og andre udlændinge med et integrationsbehov, herunder hvornår ministeren planlægger at drøfte kravet med de politiske partier og arbejdsmarkedets parter?
  • Vil ministrene redegøre for målgruppen og arbejdsopgaverne ift. regeringens idé om 37-timers beskæftigelse for indvandrere og andre udlændinge med et integrationsbehov?

Spørgsmålene er stillet efter ønske fra Hans Andersen (V) og Morten Dahlin (V).