Spring over hovedmenu
""
Corona-krisen og den delvise nedlukning af Danmark gør det sværere for seniorer at optjene beskæftigelse nok til at kunne opnå den skattefri seniorpræmie. Derfor nedsættes beskæftigelseskravet til seniorpræmien midlertidigt fra 1.560 til 1.040 timer over 12 måneder.

NYHED / 26-05-2020

Lovforslag: Beskæftigelseskrav til seniorpræmie nedsættes midlertidigt

Borgere, der arbejder efter at have nået folkepensionsalderen, skal fortsat kunne belønnes med den skattefri seniorpræmie, selvom Danmark har været delvist lukket ned. Derfor nedsættes beskæftigelseskravet til seniorpræmien midlertidigt, fremgår det af et lovforslag, der fremsættes i Folketinget tirsdag.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard har tirsdag den 26. maj 2020 fremsat et lovforslag i Folketinget, der midlertidigt nedsætter beskæftigelseskravet for optjening af ret til den skattefri seniorpræmie til borgere, der fortsætter med at arbejde, efter de har nået folkepensionsalderen.

Med aftalen om hjælpepakker i forbindelse med den gradvise åbning af Danmark blev alle Folketingets partier enige om at lempe på beskæftigelseskravet, så seniorer ikke mister muligheden for at opnå seniorpræmien på grund af corona-krisen.

Med lovforslaget, L 195, nedsættes beskæftigelseskravet fra 1.560 timers beskæftigelse til 1.040 timer over 12 måneder. Nedsættelsen gælder for personer, hvor perioden fra den 1. marts 2020 til og med den 30. juni 2020 indgår i deres optjeningsperiode.

Lovforslaget ventes at blive 1. behandlet den 4. juni 2020.