Spring over hovedmenu
""
At konfliktramte virksomheder ikke kan modtage lønkompensation til alle medarbejdere, er temaet for mandagens samråd i Folketinget.

NYHED / 18-05-2020

Ministeren kaldt i samråd om lønkompensation

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard er mandag kaldt i samråd i Folketinget, hvor omdrejningspunktet er lønkompensation til virksomheder omfattet af arbejdskonflikt.

Folketingets Beskæftigelsesudvalg har kaldt beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard i samråd mandag den 18. maj 2020.

På samrådet skal Hummelgaard forholde sig til, at virksomheder ikke kan modtage lønkompensation til de grupper af medarbejdere, der er omfattet af en arbejdskonflikt.

Beskæftigelsesministeren skal forholde sig til følgende spørgsmål:

  • Hvad er ministerens reaktion på, at der er virksomheder i Danmark, der er afskåret fra at modtage lønkompensation, fordi de er omfattet af en arbejdskonflikt, når statsministeren på et pressemøde den 15. marts 2020 sagde, at lønkompensationsordningen ”kommer til at omfatte alle virksomheder”?
  • Hvilke initiativer vil regeringen tage for at hjælpe de virksomheder – og ikke mindst de lønmodtagere – der pga. en arbejdskonflikt ikke omfattes af lønkompensation?
  • Vil ministeren redegøre for, hvad baggrunden er for, at en virksomhed ikke kan anvende lønkompensationsordningen ift. stillingskategorier på virksomheden, som er omfattet af en konflikt, herunder hvilken lovhjemmel, der er baggrund for, at en virksomhed, som er omfattet af en konflikt, ikke kan modtage lønkompensation?

Spørgsmålene er stillet efter ønske fra Ulla Tørnæs (V).