Spring over hovedmenu
""
Det er nu muligt for ledige at påbegynde uddannelsen til social- og sundhedshjælper med 110 procent dagpenge.

NYHED / 07-07-2020

Her er listen over erhvervsuddannelser til 110 procent dagpenge

Positivlisten for uddannelser med ret til 110 procent dagpenge er opdateret og består af 44 trin og specialer fordelt på 33 erhvervsuddannelser. Det er blandt andet muligt at starte på uddannelserne til elektriker og social- og sundhedshjælper med 110 procent dagpenge.

Regeringen indgik i juni en aftale om opkvalificering til ledige sammen med Venstre, Radikale Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten. Med aftalen får ufaglærte dagpengemodtagere, der er fyldt 30 år, ret til at begynde en erhvervsuddannelse med 110 procent af deres dagpengesats, hvis uddannelsen er inden for et mangelområde. Får man den højeste dagpengesats på 19.000 kroner, så vil der altså følge yderligere ca. 1.900 kroner med.

Listen er nu opdateret og består af 44 trin og specialer fordelt på 33 erhvervsuddannelser. Den er, som aftalt mellem partierne, udformet på baggrund af anbefalinger fra arbejdsmarkedets parter.

Listen viser blandt andet, at ledige blandt andet kan påbegynde uddannelserne til elektriker og social- og sundhedshjælper med 110 procent dagpenge.*

Har man mere end to års relevant erhvervserfaring, får man merit for praktikperioderne og kan derfor tage sin erhvervsuddannelse på kortere tid. Fx kan man blive smed gennem kun 18 ugers skoleundervisning eller social- og sundhedshjælper gennem kun 17 uger på skolebænken. 

* Nyheden er ændret den 12. august. Tømrer var ved en fejl angivet i den oprindelige version. Uddannelsen som tømrer er ikke på positivlisten og giver dermed ikke adgang til 110 procent.