Spring over hovedmenu
""
Fra 1. august kan ledige blandt andet uddanne sig til social- og sundhedshjælper til 110 procent dagpengesats.

NYHED / 01-08-2020

Nu kan du tage en erhvervsuddannelse til 110 procent af dagpengesatsen

I dag træder den lovændring i kraft, der giver ufaglærte dagpengemodtagere over 30 år ret til at tage en erhvervsuddannelse til 110 procent af dagpengesatsen, hvis uddannelsen er indenfor et mangelområde.

Det betyder, at de ledige blandt andet kan uddanne sig til elektriker eller social- og sundhedshjælper til den højere dagpengesats.*

I alt 33 erhvervsuddannelser – med i alt 44 trin og specialer – er omfattet.

Hvis man har to års relevant erhvervserfaring, kan man desuden få merit og derfor tage uddannelsen på kortere tid. Fx kan man blive smed efter kun 18 uger på skolebænken. 

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger: 

- Corona-krisen har ramt os hårdt, og flere har desværre mistet deres arbejde. Derfor skal vi nu sikre, at ledige uden uddannelse får bedre muligheder for at få et løft af deres kompetencer. Det er til gavn for både dem og for virksomhederne, som netop mangler faglærte inden for en række områder. Derfor er jeg glad for, at vi sammen med et bredt flertal i Folketinget har forbedret efteruddannelsesmulighederne og hævet satsen, for vi ved, at økonomi ofte er en barriere for, at ledige får opkvalificeret sig.

*Nyheden er ændret den 12. august. Tømrer var ved en fejl angivet i den oprindelige version. Uddannelsen som tømrer er ikke på positivlisten og giver dermed ikke adgang til 110 procent.