Spring over hovedmenu
""
Fredag er der forespørgselsdebat i Folketinget om den fortsat stigende pensionsalder, som følger af Velfærdsaftalen fra 2006. Dengang blev man enige om, at pensionsalderen skal stige i takt med, at vi lever længere.

NYHED / 27-11-2020

Fredag byder på både forespørgselsdebat og behandling af beslutningsforslag

Beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaard er fredag i Folketinget, hvor han deltager i en forespørgselsdebat om pensionsalder og i behandlingen af et forslag om udbetaling af feriepenge

Den stigende pensionsalder i takt med at vi lever længere og udbetalingen af de resterende to ugers feriepenge er temaerne for beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaards arbejde i Folketinget fredag den 27. november 2020.

Ministeren skal forholde sig til en forespørgsel, F 17, om pensionsalderen i Danmark, hvor han blandt andet skal redegøre for regeringens overvejelser om en fortsat stigende pensionsalder - den såkaldte levetidsindeksering, som udspringer af Velfærdsaftalen fra 2006. 

Derudover deltager Hummelgaard i førstebehandlingen af et beslutningsforslag, B 71, om at udbetale de resterende to ugers indefrosne feriepenge.

Forespørgsel 17 om den fortsat stigende pensionsalder

Beskæftigelses- og ligestillingsministeren skal til forespørgselsdebatten forholde sig til følgende spørgsmål:

  • Vil regeringen – i lyset af rapporten fra de økonomiske vismænd og udmeldingerne fra de tre største fagforbund – redegøre for overvejelserne om den fortsat stigende pensionsalder, herunder overvejelser om at udskyde beslutningen om den planlagte forhøjelse af pensionsalderen fra 2035 til, efter at den nedsatte pensionskommission har fremlagt sit analysearbejde herom?

Forespørgslen er stillet af Karsten Hønge (SF) og Jette Gotlieb (EL).

Læs om forespørgslen på Folketingets hjemmeside

Beslutningsforslag 71 om udbetaling af de restende to ugers feriepenge

Med beslutningsforslaget lægges der op til, at de resterende to ugers indefrosne feriepenge skal udbetales for at stimulere dansk økonomi som følge af corona-krisen.

Beslutningsforslaget er fremsat af Alex Vanopslagh (LA), Henrik Dahl (LA), Ole Birk Olesen (LA), Peter Seier Christensen (NB), Lars Boje Mathiesen (NB), Mette Thiesen (NB) og Pernille Vermund (NB).

Læs om beslutningsforslaget på Folketingets hjemmeside