Spring over hovedmenu
Ydelseskommissionen nedsættes
Ydelseskommission med Torben Tranæs som formand skal gentænke kontanthjælpssystemet. På grund af corona får kommissionen fire måneder ekstra til arbejdet.

NYHED / 07-12-2020

Corona udskyder anbefalinger fra Ydelseskommissionen til foråret

Ydelseskommissionen kommer med anbefalinger i april 2021. Dermed får kommissionen fire måneder ekstra til arbejdet, der er blevet forlænget bl.a. som følge af corona.

Ydelseskommissionen skal gentænke hele kontanthjælpssystemet og bl.a. finde en afløser for kontanthjælpsloftet, uden at det bliver muligt at modtage offentlige ydelser i ubegrænset omfang.

Beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaard siger:

- Som på mange andre områder, så kommer corona på tværs af planerne. Det gør på ingen måder Ydelseskommissionens arbejde mindre vigtigt, for kontanthjælpssystemet er vores sociale sikkerhedsnet og en del af fundamentet for det danske velfærdssamfund. Men systemet fungerer ikke, som det skal. På den ene side er kontanthjælpsloftet gået hårdt ud over børn i familier, der har fået nedsat ydelsen pga. kontanthjælpsloftet. På den anden side er løsningen ikke bare at fjerne kontanthjælpsloftet uden at erstatte det med noget andet, for der skal selvfølgelig være en økonomisk gevinst ved at arbejde. Som jeg tidligere har sagt, så er det det diabolske dilemma, som Ydelseskommissionen skal komme med bud på, hvordan vi løser.