Spring over hovedmenu

NYHED / Ligestilling / 09-03-2021

Beskæftigelsesministeren modtager Ungepanels anbefalinger til at styrke ligestillingen

Hvad skal der til for at øge ligestillingen? Det spørgsmål har et panel af unge brugt det seneste år på at drøfte, og nu er deres anbefalinger klar og afleveret til beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaard.

Panelet har gennem seks workshops udarbejdet fire anbefalinger til fremtidens ligestillingsarbejde. Drøftelserne har taget udgangspunkt i de unges egne erfaringer  og en række faglige oplæg.

Anbefalingerne blev overdraget til beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaard på et møde den 8. marts, kvindernes internationale kampdag. Her peger ungepanelet blandt andet på, at det er vigtigt at styrke: fokus på køn, krop og seksualitet i folkeskolernes seksualundervisningen, indsatser mod hadforbrydelser og seksuel chikane, samt øge ligestillingen på arbejdsmarkedet.

Beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaard siger: 

- Jeg vil gerne rose ungepanelet, for deres forslag og store indsats. De unges stemme og indspark er vigtig. Anbefalingerne viser, at ligestillingsdagsordenen ikke kan isoleres til et område, men i stedet skal løftes bredt i samfundet og af mange forskellige aktører. Det kan være i forhold til seksuel chikane eller lighed på arbejdsmarkedet. Flere af anbefalingerne tager fat i områder, som regeringen også har fokus på i vores ligestillingsindsats. Vi vil nu se på, hvordan vi kan bruge anbefalingerne i den videre indsats for at styrke ligestillingen i vores samfund.  

Panelet blev nedsat med det mål at engagere unge i en bred samtale om ligestilling og aktivere debatten i deres netværk samt at få de unge til at bidrage med deres refleksioner i forhold til udfordringer og indsatser på ligestillingsområdet.