Spring over hovedmenu
Familie sammen i skoven
Danske lønmodtagere kan snart se frem til at få udbetalt de resterende tilgodehavende feriepenge. Det fremgår af lovforslag L 164, som Folketinget færdigbehandler tirsdag.

NYHED / 16-03-2021

Fem lovforslag og en forespørgsel behandles i Folketinget tirsdag

Lovbehandling på både beskæftigelse- og ligestillingsområdet samt en forespørgselsdebat om ligestilling er på programmet for ministerens arbejde i Folketinget tirsdag.

Beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaard er trukket i arbejdstøjet, når han tirsdag den 16. marts 2021 er i Folketinget til behandling af fire lovforslag på beskæftigelsesområdet samt et lovforslag og en forespørgsel på ligestillingsområdet.

Lovforslag, L 192, skal til førstebehandling og forlænger tre midlertidige ordninger på syge- og barselsdagpengeområdet, der er indført som følge af covid-19 samtidigt med, at beskæftigelseskravet for selvstændiges ret til syge- og barselsdagpenge lempes.

Lovforslaget L 186, skal færdigbehandles. Det giver ledige, som har arbejdet i minkerhvervet eller følgeerhverv, ret til uddannelse med det samme inden for en pulje på 50 millioner kroner. Det samme gælder lovforslag, L 165, som betyder, at suspensionen af dagpengeforbruget, suspensionen af 225-timersreglen og den midlertidige ret til sygedagpenge forlænges frem til den 30. april 2021. Endelig skal lovforslag, L 164, også færdigbehandles. Det giver lønmodtagere mulighed for at få udbetalt de resterende tilgodehavende feriemidler.

Derudover færdigbehandler Folketinget på ligestillingsområdet lovforslag, L 57, der skal sikre, at digital post om et fælles barn sendes til begge forældre.

Ministeren skal også forholde sig til en forespørgsel, F 7, der handler om, hvordan regeringen vil sikre ligestilling af kvinder i offentlige og private ledelser og bestyrelser.

Yderligere information

Læs mere om lovforslag på Folketingets hjemmeside

Læs om lovforslag 192 om forlængelse af sygedagpengeordninger Læs om lovforslag 186 om omstilling for personer, der har arbejdet i minkerhvervet eller følgeerhverv Læs om lovforslag 165 om forlængelse af suspension af dagpengeforbrug Læs om lovforslag 164 om udbetaling af de resterende feriepenge Læs om lovforslag 57 om digital post til begge forældre Læs om forespørgsel 7 om ligestilling af kvinder i offentlige og private ledelser og bestyrelser