Spring over hovedmenu
""
Konferencen tager afsæt i rapporten The Angry Internet, der udkom i november 2020 med fokus på kvindehadske internetfælleskaber i de nordiske lande.

NYHED / Ligestilling / 18-06-2021

Nordisk konference om hadefulde internetfælleskaber

Fagfolk, der arbejder med unge, kan få ny viden og værktøjer om unge mænd, der dyrker kvindehad i visse internetfællesskaber.

Pædagoger, lærere, politi og andre, der arbejder med unge mænd, inviteres til en konference om de internetfællesskaber, hvor unge mænd dyrker had mod kvinder – også kaldet manosfæren. På konferencen vil fagfolk fra Norden præsentere ny viden om disse fællesskaber og foreslå redskaber, der kan forebygge, at unge mænd isolerer sig i disse ekkokamre.

Konferencen vil blandt andet sætte fokus på, om disse kvindehadske online fora udgør en sikkerhedsrisiko, hvordan man forebygger vold ved hjælp af computerspil og om socialt arbejde med sårbare unge i digitale miljøer. Målet er at afdække, hvordan man kan forebygge social eksklusion og marginalisering af unge mænd samt fremme inkluderende og mangfoldige onlinemiljøer.

Minister for ligestilling Peter Hummelgaard åbner konferencen, som arrangeres i regi af Nordisk Ministerråd.

Konferencen tager afsæt i rapporten The Angry Internet, der udkom i november 2020 med fokus på kvindehadske internetfælleskaber i de nordiske lande.

Konferencen streames fra Eigtveds Pakhus i København den 23. juni, hvor der desuden er mulighed for fysisk deltagelse. Både fysisk og online deltagelse kræver tilmelding.

Pressen er velkommen ved tilmelding.

Kontakt

Pressevagten
Telefon: 51 23 28 30