Spring over hovedmenu

NYHED / 27-01-2022

Torsdag byder på samråd om arbejdsmiljø i coronaopsporingen

Beskæftigelses- og ligestillingsministeren og sundhedsministeren skal torsdag i samråd om arbejdsmiljøet for vikarer, der arbejder i den nationale smitteopsporing.

Torsdag er beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaard kaldt i samråd af Folketingets Beskæftigelsesudvalg.

Her skal han og sundhedsminister Magnus Heunicke blandt andet redegøre for, hvordan de vil sikre gode arbejdsforhold for ansatte i smitteopsporingen under Styrelsen for Patientsikkerhed, når der benyttes vikarbureauer. 

Samrådet udspringer af, at der i pressen har været omtale af dårlige arbejdsforhold og dårligt arbejdsmiljø hos smitteopsporingen. 

Samråd om arbejdsforhold på Vikarbureauet Moment

Beskæftigelses- og ligestillingsministeren og sundhedsministeren skal besvare følgende spørgsmål:

  1. Vil ministrene redegøre for, hvorfor Styrelsen for Patienssikkerhed benytter vikarbureauer til smitteopsporing i stedet for at ansætte folk i Staten på midlertidige kontrakter?
  2. Mener ministrene, at det er hensigtsmæssigt, at en statslig arbejdsplads ikke har tillidsrepræsentanter eller arbejdsmiljørepræsentanter for vikarerne?
  3. Hvad vil ministrene gøre for, at Styrelsen for Patientsikkerhed sikrer, at arbejdsmiljøloven overholdes, når de benytter vikarbureauer?
  4. Mener ministrene, at det er gavnligt for den nationale smitteopsporing at have en arbejdsplads, hvor der er hyppig udskiftning af personalet grundet usikre og utrygge arbejdsforhold?
  5. Hvilken plan har ministrene for at sikre et sundt og sikkert arbejdsmiljø for de ansatte i smitteopsporingen, med udsigten til mange nye ansatte i en længere periode med covid-19?

Spørgsmålene er stillet efter ønsker fra Karsten Hønge (SF)

Læs mere om samrådet på Folketingets hjemmeside

Kontakt

Pressevagt

51232830