Spring over hovedmenu

NYHED / 14-02-2022

Beskæftigelsesministeren er i Frankrig for at drøfte platformsarbejde og mindsteløn

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard deltager mandag og tirsdag i et uformelt møde mellem EU’s beskæftigelses- og socialministre i Bordeaux.

Mandag og tirsdag er den franske beskæftigelsesminister Élisabeth Borne vært ved et uformelt ministermøde mellem EU’s beskæftigelses- og socialministre i Bordeaux. Mødet er arrangeret i anledning af det franske formandskab for EU’s Ministerråd. På mødet skal ministrene bl.a. drøfte, hvordan den grønne omstilling og nye digitale muligheder vil påvirke fremtidens arbejdsmarked.

I Bordeaux mødes beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard også bilateralt med en række af sine europæiske ministerkollegaer, herunder blandt andre den tyske beskæftigelsesminister. Her vil de bl.a. drøfte Kommissionens nye direktivforslag om forbedring af arbejdsvilkårene for platformsarbejde samt direktivforslaget om mindsteløn, som Danmark fra starten har været imod.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger:

- Jeg glæder mig til at mødes med mine europæiske kollegaer i Bordeaux. Det er en god og vigtig mulighed for at udveksle erfaringer og blive klogere på hinandens synspunkter.

- Det er helt afgørende, at vi i EU får sikret ordentlige arbejdsvilkår for det stigende antal mennesker, der arbejder på de digitale platforme. Regeringen ønsker fortsat at indføre en formodningsregel. Det skal sikre, at flere – med rette – bliver betragtet som lønmodtagere, så de kan få del i de rettigheder som følger med. Det ser jeg derfor meget frem til at diskutere med mine europæiske ministerkollegaer

- Jeg vil også være meget tydelig omkring vores bekymringer ift. direktivet om mindsteløn. Vi er ekstremt opmærksomme på, at direktivet ikke må blande sig direkte i lønfastsættelsen. Det ansvar ligger nemlig bedst hos arbejdsmarkedets parter.

Kontakt

Pressevagt

51232830