Spring over hovedmenu

NYHED / 10-02-2022

Lovforslag skal stoppe diskrimination af
ledige seniorer

Mange ledige seniorer oplever i dag, at de bliver valgt fra på grund af alder, når de søger job. Regeringen vil derfor med et lovforslag forbyde, at arbejdsgivere screener jobansøgere på baggrund af deres alder.

Folketinget førstebehandler torsdag, 10. februar 2022, et lovforslag, der forbyder, at arbejdsgivere må bede om at få oplyst ansøgeres alder, når de slår stillinger op.

En nyere evaluering af den såkaldte seniorpulje viser, at halvdelen af de ledige seniorer oplever, at de bliver valgt fra på grund af deres alder, og næsten lige så mange oplever, at det er svært at finde job, hvis de ønsker at skifte branche.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger:

- Der er et behov for, at vi får gjort op med diskrimination af seniorer på arbejdsmarkedet. I en tid, hvor virksomheder efterlyser arbejdskraft, er det fuldstændigt absurd, at ledige danske lønmodtagere med masser af ressourcer og kompetencer oplever, at de bliver valgt fra alene på grund af deres alder. Vi tager med lovforslaget et lille skridt i arbejdet med at få stoppet aldersdiskrimination, men vi sender et stort signal til virksomhederne. Det her er helt uhørt.

Det nye forbud om at screene jobansøgere for alder udspringer af trepartsaftalen om mangel på arbejdskraft, som regeringen, arbejdsmarkedets parter og Kommuneres Landsforening (KL) indgik i efteråret 2021.

Det nye forbud ventes at træde i kraft den 1. juli 2022.

Kontakt

Pressevagt

51232830