Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 01-07-2011

Aftale om tilbagetrækning løser fremtidens udfordringer

Aftalen om en senere tilbagetrækning er en konkret og effektiv løsning på de store udfordringer, Danmark står over for. Det slog beskæftigelsesminister Inger Støjberg fast på dagens samråd i Folketinget.

Aftalen om en senere tilbagetrækning er en konkret og effektiv løsning på de store udfordringer, Danmark står over for. Det slog beskæftigelsesminister Inger Støjberg fast på dagens samråd i Folketinget.

- Vi står i de kommende år over for to store udfordringer. Vi kommer til at mangle arbejdskraft, og der er store underskud i den offentlige økonomi. Løsningen på begge udfordringer er at få flere mennesker i job. Og det kræver reformer. Derfor indgik regeringen i midten af maj en vigtig og nødvendig tilbagetrækningsaftale.

- Med tilbagetrækningsaftalen bevarer vi efterlønsordningen i en form, der tilskynder sunde og raske mennesker til at blive på arbejdsmarkedet i længere tid. Til gengæld tager vi hånd om de mennesker, der er nedslidte, og som ikke har helbredet til at blive. Det sker gennem seniorførtidspension, siger Inger Støjberg.

- Seniorførtidspensionen er en smidig og solidarisk ordning for alle nedslidte, der er tæt på pensionsalderen. Solidarisk fordi den er en mulighed for alle – og ikke kun for dem, der er medlem af en a-kasse og betaler efterlønsbidrag. Og smidig fordi ingen skal sendes i arbejdsprøvning, og alle får svar i løbet af seks måneder på, om de kan komme på seniorførtidspension, siger Inger Støjberg.

Aftalen om tilbagetrækning styrker de offentlige finanser med cirka 18 milliarder kroner, og øger arbejdsudbuddet med 65.000 personer i 2020. Omkring 8.000 personer ventes at være på seniorførtidspension, når ordningen er fuldt indfaset.

Inger Støjberg slog også fast på samrådet, at reformen langsomt vil få beskæftigelsen til at stige:

- Sortseere har fremturet med, at tilbagetrækningsreformen vil føre til massearbejdsløshed. Men det sker ikke. 85 procent af alle, der går på efterløn, kommer direkte fra et job. Så der er ingen grund til at tro, at seniorerne skulle blive uønskede på arbejdsmarkedet, fordi de først kan trække sig senere tilbage, siger Inger Støjberg.

Kontakt

Pressevagt

51232830