Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 18-01-2012

Lisbeth Lollike er ny formand for Arbejdsmiljørådet

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen har udpeget tidligere direktør for Personalestyrelsen, Lisbeth Lollike, til formand for Arbejdsmiljørådet. Hun efterfølger Leo Bjørnskov, der har været formand i fire år og derfor stopper.

- Jeg vil gerne byde velkommen til Lisbeth Lollike som formand for Arbejdsmiljørådet. Med Lisbeth Lollikes mange års erfaringer som offentlig leder og store kendskab til både beskæftigelsespolitik, arbejdsmiljø og arbejdsmarkedets parter, får Arbejdsmiljørådet en yderst erfaren og kompetent formand med stor gennemslagskraft, siger Mette Frederiksen.

Lisbeth Lollike er 64 år og har senest været direktør for Personalestyrelsen fra 2001 til 2011. Inden da var hun direktør for Arbejdsdirektoratet under Beskæftigelsesministeriet. Lisbeth Lollike startede sin karriere i Arbejdsministeriet i 1971 som nyuddannet jurist. I 2009 fik Lisbeth Lollike Personalechefprisen for sit arbejde med personaleudvikling.

- Jeg ser frem til at samarbejde med Lisbeth Lollike. Vi står over for udfordringer med at få gjort noget ved de alt for mange alvorlige arbejdsulykker og forebygge nedslidning på arbejdsmarkedet. Vi skal også have sat en stopper for social dumping og sikre ordentlige og forsvarlige arbejdsvilkår for de udlændinge, der kommer til Danmark for at arbejde, siger Mette Frederiksen.

Arbejdsmiljørådet er et forum, hvor arbejdsmarkedets parter drøfter og samarbejder om at skabe et sikkert og sundt arbejdsmiljø på danske arbejdspladser. Rådet rådgiver samtidig beskæftigelsesministeren om arbejdsmiljø. I rådet sidder repræsentanter fra arbejdsgiver- og arbejdstagerorganisationer fra både det private og offentlige arbejdsmarked.

Kontakt

Pressevagt

51232830