Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 09-04-2018

Høring: Fælles ansvar at stoppe seksuel chikane

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen og ligestillingsminister Karen Ellemann afholder i dag en fælles høring om seksuel chikane på arbejdspladsen.

Seksuel chikane på arbejdspladsen er et alvorligt problem, der skal forebygges med en fælles indsats. Det mener beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen og ligestillingsminister Karen Ellemann, som i dag afholder en høring om problemet på baggrund af #MeToo-bevægelsen og de mange fortællinger om seksuel chikane.

Formålet med høringen er at drøfte, hvad der skal til for at komme seksuel chikane til livs og at forpligte alle relevante aktører til at understøtte en arbejdskultur, hvor der er nultolerance over for seksuel chikane.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:

- Vi har alle sammen et ansvar for at få gjort op med tabuiseringen af seksuel chikane og sætte en stopper for problemet. Ingen bør melde "hus forbi" i denne sag, og det gør jeg heller ikke. Derfor vil jeg nu sætte større fokus på forbuddet mod seksuel chikane i ligebehandlingsloven, og jeg ønsker også at hæve godtgørelserne i sager om seksuel chikane, der i mine øjne er for lavt og utidssvarende.

- Politiske initiativer kan ikke stå alene. Det er ude på landets arbejdspladser, at ændringen skal ske, og derfor er jeg rigtig glad for, at vi i dag skal drøfte udfordringerne med arbejdsmarkedets parter. Jeg mener, at man på de enkelte arbejdspladser skal se kritisk på omgangstonen og kulturen, og om den måde, medarbejderne omgås hinanden på, kan opleves krænkende. Vi skal udvise respekt for hinanden, og det er vigtig med klare retningslinjer og personalepolitikker for at minimere risikoen for seksuel chikane.

Ligestillingsminister Karen Ellemann siger:

- De lovgivningsmæssige rammer skal selvfølgelig være på plads. Men jeg tror, at rigtig meget også handler om kulturen. Derfor er det så vigtigt, at vi får brudt med en kultur, hvor den enkelte risikerer, at grænseoverskridende adfærd bliver bagatelliseret og legitimeret. Det danske frisind skal kombineres med respekt.

- Vi skal fremme en åben arbejdspladskultur, hvor det er i orden at stå frem og at sige fra over for seksuel chikane. Hvor det er tydeligt, hvad det er for en kultur, omgangsform og tone, man har på en arbejdsplads. Det skal være klart, at seksuel chikane ikke tolereres. Det er et fælles ansvar, og det er derfor vi afholder høringen i dag. Jeg ser frem til at høre input fra arbejdsmarkedets parter og til at fortsætte samarbejdet.

På dagens høring deltager repræsentanter for arbejdsmarkedets parter. Der vil i løbet af dagen være en fælles drøftelse af udfordringerne med seksuel chikane på arbejdspladsen, og deltagerne vil samtidig få mulighed for at udveksle gode erfaringer med at håndtere seksuel chikane og eventuelle behov nye tiltag på området.

Høringen finder sted i dag, mandag den 9. april kl. 9.00-12.00 i Eigtveds Pakhus.

Kontakt

Pressevagt

51232830