Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / Ligestilling / 10-09-2019

Minister viser sin opbakning til ShanghaiPRIDE

Minister for ligestilling, Mogens Jensen, mødtes i dag med organisationen bag ShanghaiPRIDE.

ShanghaiPRIDE blev grundlagt i 2009 og er den første LGBTI-organisation i Kina, og hvert år afholdes der pride i millionbyen i begyndelsen af juni, med workshops, seminarer, sportsaktiviteter og filmfestival med fokus på LGBTI-rettigheder. 

- Det er vigtigt at understøtte en verden med lige rettigheder uanset køn, seksualitet eller race og bakke op om pride-bevægelsen globalt. Pride-bevægelsen er en manifestation af den universelle ret til at elske den, du vil, og leve det liv, som du vil, siger minister for ligestilling Mogens Jensen. 

Som minister for ligestilling, er det helt naturligt for Mogens Jensen, at han også promoverer Danmarks erfaringer indenfor ligestilling. 

- Danmark har længe været førende, når det kommer til LGBTI-personers rettigheder. I 1989 var Danmark det første land til at vedtage loven om registrerede partnerskab og i 1999 var Danmark det første land til at anerkende to juridiske forældre af samme køn. Ligestilling handler grundlæggende om frihed og lige muligheder. Om at give stadig flere mennesker muligheden for at forme deres eget liv. Det budskab vil jeg også gerne sende i dag, siger Mogens Jensen, der håber på at se ShanghaiPRIDE, når København er vært for World Pride i 2021. 

ShanghaiPRIDE er organiseret af frivillige med støtte fra medier, virksomheder og generalkonsulater – herunder det danske generalkonsulat som har støttet filmfestivalen de seneste fire år. Til netværksarrangementet tirsdag den 10. september er der inviteret op imod 100 frivillige og eksisterende og potentielle sponsorerer, og er arrangeret i fællesskab med generalkonsulatet i Shanghai.

Kontakt

Pressevagt

51232830