Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 01-10-2020

Nu udbetales de 1.000 kr. til borgere på offentlig forsørgelse

Godt 2,2 millioner borgere kan fra 1. oktober se frem til automatisk at modtage 1000 kr. i skattefrit engangstilskud fra staten.

Pengene bliver udbetalt til borgere, der har modtaget en offentlig forsørgelsesydelse for april 2020, sådan som regeringen og et bredt flertal i Folketinget aftalte i sommer. Pengene skal være med til at sætte gang i dansk økonomi. Tilskuddet udbetales inden uge 42.

For at få pengene skal man have en NemKonto, hvilket langt de fleste borgere, der modtager ydelser fra det offentlige, har. Hvis man planlægger at skifte bank i den kommende tid, er det derfor en god idé at give den nye bank besked om, hvilken konto der skal bruges som NemKonto, så pengene lander rigtigt.

Der vil ikke ske et fradrag i de offentlige ydelser, man i forvejen modtager.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger:

- Dansk økonomi har som mange andre landes været påvirket af corona-virussen, og er det fortsat. Derfor satte vi fra starten af krisen ind med hjælpepakker, som holdt hånden under rigtig mange arbejdspladser, og nu er tiden så kommet til at sætte yderligere gang i forbruget. Det er jeg sikker på, at både engangstilskuddet og udbetalingen af feriepengene vil bidrage til.

Kontakt

Hvis man er inden for målgruppen, og ikke har modtaget engangstilskuddet i løbet af de kommende uger, kan man kontakte ATP på tlf.: 70113500

Kontakt

Pressevagt

51232830