Spring over hovedmenu

Kontanthjælp og uddannelseshjælp

Er man ikke i stand til at forsørge sig selv og sin familie, kan man modtage kontanthjælp eller uddannelseshjælp. Hjælpen udbetales ikke, hvis man har formue eller ens ægtefælle kan forsørge en.

Kontanthjælp og uddannelseshjælp er målrettet personer, der ikke kan forsørge sig selv og deres familier.

Kontanthjælp udbetales til personer, der er 30 år eller ældre, samt til personer under 30 år med en uddannelse, mens uddannelseshjælp, som er på niveau med SU’en, udbetales til personer, der er under 30 år og som ikke har en erhvervskompetencegivende uddannelse.

Det er ikke muligt at modtage kontanthjælp eller uddannelseshjælp, hvis ens ægtefælle kan forsørge en, eller hvis man selv eller ens ægtefælle har formue, som man kan leve af.

Hvor meget man kan få udbetalt i kontanthjælp eller uddannelseshjælp afhænger derudover af en række forhold. Det gælder blandt andet om man er enlig eller bor sammen med en kæreste/ægtefælle, og om man har forsørgelsespligt over for børn.

Ved siden af kontanthjælpen/uddannelseshjælpen har man mulighed for at modtage en række øvrige ydelser. Det gælder fx boligstøtte, tilskud til dagsinstitutionsbetaling samt børnetilskud.

Find satser for kontanthjælp

Find satser for uddannelseshjælp

Mere information

Det er kommunerne, der træffer afgørelse om ret til kontanthjælp og uddannelseshjælp og står for udbetalingen. Hvis du har konkrete spørgsmål om din kontanthjælp/uddannelseshjælp, skal du derfor kontakte din kommune.

På borger.dk kan du få et godt overblik over de generelle regler for kontanthjælp og uddannelseshjælp samt det nye kontanthjælpsloft og 225 timers regel.

Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering har samlet information og relevante links om kontanthjælp og uddannelseshjælp.

borger.dk Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering