Spring over hovedmenu

Ledige stillinger i Beskæftigelsesministeriet

Her finder du vores ledige stillinger. Ansøgningsprocessen foregår altid via vores elektroniske rekrutteringssystem. Dine oplysninger slettes efter seks måneder.

Økonom til udvikling og vedligeholdelse af datavarehus

Vil du være med til at udvikle og vedligeholde vores statistiske datavarehus og vores statistikbank jobindsats.dk? Og kan du analysere og behandle store datamængder samt formidle disse på en på en let forståelig måde? Så er du måske den fagligt stærke kandidat, som vi søger til Datateamet i Center for Viden og Analyse.  
 
Vi arbejder for et sundt og dynamisk arbejdsmarked  
I Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering har vi ansvar for at skabe det bedst mulige grundlag for et sundt, dynamisk og effektivt arbejdsmarked, hvor flest mulige har job eller uddanner sig, og hvor virksomheder på alle niveauer har adgang til de medarbejdere de har brug for – ufaglærte, faglærte, eller højt specialiserede vidensmedarbejdere.  
 
Vores arbejdsfelt er bredt og varieret og spænder fra at tilvejebringe og udvikle et kvalificeret vidensgrundlag for arbejdsmarkedspolitiske beslutninger, til implementering af beskæftigelsespolitikken i dialog med vores mange samarbejdspartnere. Alt hvad vi beskæftiger os med kvalificeres af høje faglige standarder og evidensbaseret viden, der på en gang skal forankre og inspirere de politiske beslutninger og omsætningen af dem til administrerbar dagligdag med betydning for millioner af mennesker.  
 
Du kan læse mere om os på www.star.dk.    
 
Vær med til at vedligeholde styrelsens statistiske datavarehus og vores statistikbank - jobindsats.dk  
I Center for Viden og Analyse er Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekrutterings data-, videns- og evidensarbejde forankret. I centeret understøtter vi det policy-forberedende arbejde samt implementeringen og den løbende opfølgning på beskæftigelsesindsatsen og de beskæftigelsespolitiske reforminitiativer mv. Grundlaget herfor er data, som vi præsenterer i statistikker, analyser, økonomiske konsekvensberegninger, evalueringer og vidensopsamling mv.  
 
Som vores nye økonom bliver du en del af vores datateam, som består af 16 medarbejdere samt et antal fast tilknyttede eksterne programmører. Datateamets opgaver består blandt andet i at indsamle, validere og præsentere data og statistikker til styrelsens statistikbank www.jobindsats.dk og til styrelsens løbende opfølgning på resultater og effekter af beskæftigelsesindsatsen. Dine opgaver vil bl.a. være at:  
 • have ansvaret for eget dataområde- og statistikker med ansvar for analyse, validering og formidling af data på området
 • skulle understøtte og videreudvikle indsamling af øvrige beskæftigelsespolitiske data  
 • udvikle nye statistikker til www.jobindsats.dk samt sikre den løbende drift af de eksisterende statistikker  
 • bistå kollegaer i centeret og styrelsens øvrige kontorer med formidling af data til belysning af sager  
 • kunne få ansvar for eget selvstændigt projekt på dataområdet  
 • bidrage til betjeningen af direktion og departement, herunder udarbejdelse af sagsfremstillinger og projekt- og beslutningsoplæg.  
Bliv vores nye kollega  
Vi forestiller os, at du:  
 • er cand.polit., cand.oecon., cand.scient.pol. eller lignende  
 • har erfaring med at analysere og arbejde med store mængder data, herunder databehandling på individniveau  
 • har erfaring med SAS eller lignende programmeringssprog og er vant til at arbejde i Excel  
 • kan sætte dig ind i komplekse problemstillinger og kan formidle disse på en let forståelig måde  
 • har kendskab til datakilder og statistik på beskæftigelsesområdet og beskæftigelsesområdet generelt.  
 • er stærk i såvel skriftlig som mundtlig kommunikation  
 • kan arbejde selvstændigt samt har gode samarbejdsevner og et godt humør.  
Vi arbejder med et område, hvor erfaring er en vigtig faktor, men dygtige nyuddannede kan også komme i betragtning til stillingen.  
 
Vi finder løsninger sammen  
Som en del af Beskæftigelsesministeriet, er Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering med til at sætte rammerne for menneskers arbejdsliv, og vi er derfor forpligtet til at finde de bedste løsninger. Dem finder vi i fællesskab. Hos os er dørene åbne og barriererne lave. Vi deler vores viden og giver hinanden med- og modspil, så ideerne skærpes, inden de bliver til fælles løsninger.  
 
Hos os kommer du til at arbejde sammen med fagligt dygtige og dedikerede kolleger i en hverdag med højt tempo og store udfordringer. Hver dag byder på nye problemstillinger, og du skal derfor være parat til at tage opgaver ind fra højre og sætte hele dit faglige register i spil. Til gengæld får du gode muligheder for at gøre en positiv forskel for menneskers arbejdsliv.  
 
Løn- og ansættelsesvilkår  
Stillingen er en fast fuldtidsstilling. Vi vil gerne have, at du starter senest den 1. juli 2019.  
 
Du bliver ansat som fuldmægtig efter overenskomsten for akademikere i staten.  
 
Dit daglige arbejdssted er Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, Njalsgade 72A, 2300 København S.  
 
Spørgsmål og ansøgning  
Fik du ikke svar på alle dine spørgsmål? Så er du velkommen til at kontakte kontorchef Klaus Langager på tlf.nr. 7221 7776  
Har du spørgsmål til løn- og ansættelsesvilkår, er du velkommen til at kontakte fuldmægtig Andras Kjartansson Thomassen i Beskæftigelsesministeriets HR på tlf.nr. 7220 5139.  
 
Alle interesserede ansøgere uanset alder, køn, handicap, religion eller etnisk tilhørsforhold opfordres til at søge stillingerne.  
 
Send din ansøgning, cv og eksamenspapirer elektronisk senest tirsdag den 21. maj 2019.  
 
Vi forventer at afholde samtaler i uge 21 og 22.  
Send ansøgning