Spring over hovedmenu

Fagligt stærk student med interesse for beskæftigelsespolitik

Interesserer du dig for arbejdsmarkedet og fordelingspolitik? Kunne du tænke dig at hjælpe med at lave politikudvikling og komme helt ind i maskinrummet i et ministerium? Så har vi en spændende studenterstilling til dig i Center for Arbejdsmarkedspolitik.

 

Vi arbejder for et sundt og dynamisk arbejdsmarked

​I Beskæftigelsesministeriets departement arbejder vi dagligt og tæt sammen med ministeren om at omsætte politikernes visioner til faktiske løsninger, som borgerne mærker i deres hverdag. Sammen med styrelserne har vi ansvaret for altid at give ministeren det bedst mulige grundlag af relevant og tilgængelig viden at træffe sine beslutninger på. Det er vores kerneopgave at understøtte ministeren og Folketinget ved rettidigt at afsøge, gennemarbejde, analysere og forberede materiale på højt fagligt niveau og indgå i saglig dialog om det. Som departement er det samtidig vores opgave at sætte retning for hele ministerområdet. Og det gør vi via effektiv styring og ledelse. 

Her kommer du altså helt ind i centrum af den faglige og politiske proces og får fingrene ned i problemstillinger og løsninger, som involverer milliarder af skattekroner med stor betydning for tusindvis af mennesker. 

Du kan læse mere om os på www.bm.dk

 

Kom helt ind i maskinrummet

​I Center for Arbejdsmarkedspolitik har vi ansvaret for bl.a. kontanthjælp, dagpenge, sygedagpenge, førtidspension og den aktive beskæftigelsesindsats. Centrets ansvarsområder spænder bredt og omfatter en række af de centrale forsørgelses- og forsikringsordninger, som udgør kernen i det danske velfærdssamfund og samtidig er forudsætningen for et velfungerende arbejdsmarked. Der er stort fokus på reformarbejde og håndtering af politiske ønsker om ændringer og tilpasninger af det danske arbejdsmarked. Det handler om at få flest muligt ind på det danske arbejdsmarked eller i uddannelse – og om at sikre et rimeligt forsørgelsesgrundlag for de der midlertidigt eller varigt ikke kan forsørge sig selv.

Lige nu arbejder vi blandt andet med lave en kritisk gennemgang af en række store reformer, fx reformen af førtidspension og fleksjob. Vi deltager også i regeringens Reformkommission, og vi har ansvaret for nytænkning af beskæftigelsesindsatsen. Endelig følger vi op på Ydelseskommissionens arbejde og bidrager til regeringens arbejde med en 10-årsplan for Danmark.

Du vil som student være tilknyttet hele centret, og dine opgaver vil være alsidige og spænde bredt, fx:

  • Udarbejdelse af mødesager til ministeren.
  • Talbehandling, herunder udarbejdelse af figurer og tabeller.
  • Udarbejdelse af notater.
  • Diverse researchopgaver.

 

Bliv vores nye kollega 

Vi forestiller os, at du er tæt på eller har bestået din bachelor og: 

  • læser på en samfundsvidenskabelig uddannelse eller lignende, 
  • har et højt fagligt niveau, er grundig og struktureret,  
  • er talstærk og besidder politisk tæft,
  • er proaktiv og kan arbejde selvstændigt, men også er god til at samarbejde med andre og 
  • har godt humør og kan bevare overblikket i pressede situationer.

Det er en fordel, hvis du har erfaring med arbejde i en politisk ledet organisation, gerne fra et ministerium, en styrelse eller lignende samt hvis du har kendskab til beskæftigelsesområdet, men det er ikke et krav.

 

Vi finder løsninger sammen 

Som en del af Beskæftigelsesministeriet er departementet med til at sætte rammerne for menneskers arbejdsliv, og vi er derfor forpligtet til at finde de bedste løsninger. Dem finder vi i fællesskab. Hos os er dørene åbne og barriererne små. Vi deler vores viden og giver hinanden med- og modspil, så ideerne skærpes, inden de bliver til fælles løsninger.

Hos os kommer du til at arbejde sammen med fagligt dygtige og dedikerede kolleger i en hverdag med højt tempo og store udfordringer. Hver dag byder på nye problemstillinger, og du skal derfor være parat til at tage opgaver ind fra siden og sætte hele dit faglige register i spil. Til gengæld får du gode muligheder for at gøre en positiv forskel for menneskers arbejdsliv.

 

Løn- og ansættelsesvilkår 

Stillingen er en studenterstilling på gennemsnitligt 15 timer om ugen. Vi vil gerne have, at du kan starte hurtigst muligt og senest 1. oktober 2021.

Du bliver ansat som student efter OAO-S-fællesoverenskomsten, organisationsaftalen for kontorfunktionærer, laboranter og IT-medarbejdere (HK) i statens tjeneste.
 

Spørgsmål og ansøgning

Fik du ikke svar på alle dine spørgsmål? Så er du velkommen til at kontakte Chefkonsulent Maja Bejbro Andersen på telefon 30 43 16 68 eller mail mba@bm.dk.

Har du spørgsmål til løn- og ansættelsesvilkår, er du velkommen til at kontakte Ask Blicher i Beskæftigelsesministeriets HR på tlf.nr. 29 63 17 26.

Alle interesserede ansøgere uanset alder, køn, handicap, religion eller etnisk tilhørsforhold opfordres til at søge stillingen.

Send din ansøgning elektronisk via linket nedenfor. Vi skal have din ansøgning, cv og eksamenspapirer senest den 15. august. 

Vi forventer at holde samtaler i uge 33 med henblik på ansættelse hurtigst muligt.

 

Send ansøgning