Spring over hovedmenu

Analytisk stærk generalist til strategisk økonomistyring på beskæftigelsesområdet

Har du lyst til og flair for økonomistyring på et højt fagligt niveau tæt på de strategiske beslutninger i en central styrelse? Kan du være vores garant for en sikker styring af en samlet driftsøkonomi på ca. 500 mio.kr. og tilskudsbevillinger for ca. 1 mia.kr.? Så er en stilling i STARs kontor for Økonomi og Ressourcestyring måske noget for dig.

Vi arbejder for et sundt og dynamisk arbejdsmarked

I Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering har vi ansvar for at skabe det bedst mulige grundlag for et sundt, dynamisk og effektivt arbejdsmarked, hvor flest mulige har job eller uddanner sig, og hvor virksomheder på alle niveauer har adgang til de medarbejdere de har brug for – ufaglærte, faglærte, eller højt specialiserede vidensmedarbejdere.  

Vores arbejdsfelt er bredt og varieret og spænder fra at tilvejebringe og udvikle et kvalificeret vidensgrundlag for arbejdsmarkedspolitiske beslutninger, til implementering af beskæftigelsespolitikken i dialog med vores mange samarbejdspartnere. Alt, hvad vi beskæftiger os med, kvalificeres af høje faglige standarder og evidensbaseret viden, der på én gang skal forankre og inspirere de politiske beslutninger og omsætningen af dem til administrerbar dagligdag med betydning for millioner af mennesker.  

Du kan læse mere om os på www.star.dk​

Arbejd tæt på topledelsen med den strategiske økonomistyring på tværs af organisationen

Kontoret for Økonomi og Ressourcestyring har det overordnede ansvar for styrelsens økonomistyring, herunder finanslovsarbejde, budgetlægning og -opfølgning samt det samlede regnskab for styrelsens interne økonomi og de tilskudsbevillinger, som styrelsen administrerer.  Endvidere har vi en nøglerolle i arbejdet for styrkelsen af styrelsens interne finansielle kontrolmiljø og opfølgning på Rigsrevisionens finansielle revisioner.

Vi søger lige nu en akademisk medarbejder med en stærk generalistprofil, som kan indgå i kontorets budgetteam. Hovedfokus vil være på budgetarbejdet og understøttelse af topledelsens strategiske prioriteringer på tværs af styrelsens tilskuds- og driftsbevillinger.

Dine konkrete ansvarsområder og opgaver sammensætter vi på baggrund af din faglige profil, men blandt de mulige opgaver kan være:  

 • en nøglerolle i udarbejdelsen af finanslovsforslaget, styrelsens årlige grundbudget og de løbende udgiftsopfølgninger for særligt styrelsens driftsbevillinger
 • beslutningsoplæg til styrelsens direktion til brug for tværgående, strategiske prioriteringer af styrelsens samlede økonomi
 • analyser og ledelsesinformation til STARs direktion og Beskæftigelsesministeriets departement
 • løbende opfølgning på styrelsens interne, budgetmæssige prioriteringer
 • bidrag til udvikling af metoder til mere præcis budgettering og bedre styring af styrelsens tilskudsbevillinger og driftsudgifter
 • intern rådgivning om god og effektiv tilskudsforvaltning – i tæt sparring med kolleger fra andre kontorer og centre i styrelsen
 • konsolidering og videreudvikling af et stærkt, velfungerende og systemunderstøttet kontrolmiljø omkring styrelsens budget- og regnskabsopgaver. 

Bliv vores nye kollega

Vi forestiller os, at du:

 • har en økonomisk orienteret samfundsvidenskabelig uddannelse som f.eks. cand.oecon., cand.polit. eller cand.merc. – eller måske er du cand.scient.pol. med en solid talforståelse
 • er glad for tal og kan forholde dig analytisk til store datamængder  
 • er lige så glad for ord og kan formulere dig kort og præcist, både mundtligt og skriftligt
 • har flair for sammenhængen mellem it-systemunderstøttelse og økonomiske styringsbehov
 • kan formidle komplekse økonomiske problemstillinger til ikke-økonomer  
 • lægger vægt på at opnå resultater gennem samarbejde med andre  
 • er omhyggelig og kvalitetsbevidst i løsning af dine opgaver og sætter en ære i, at dine produkter er grundigt gennemarbejdede og præcist formidlede
 • trives i en hverdag præget af mange og nogle gange meget korte deadlines 
 • har godt humør og som en naturlig ting engagerer dig i dine kolleger og det sociale liv på din arbejdsplads

Hvis du har erfaring med finanslovsarbejde, det statslige budget- og bevillingssystem eller på anden måde erfaring med økonomistyring i staten eller en kommune er det en fordel, men ikke et krav.  

Nyuddannede kan også komme betragtning. Hvis dit grundlag er i orden, så skal vi nok lære dig det, du har brug for.

Vi finder løsninger sammen

Som en del af Beskæftigelsesministeriet er Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering med til at sætte rammerne for menneskers arbejdsliv, og vi er derfor forpligtet til at finde de bedste løsninger. Dem finder vi i fællesskab. Hos os er dørene åbne og barriererne små. Vi deler vores viden og giver hinanden med- og modspil, så ideerne skærpes, inden de bliver til fælles løsninger.

Hos os kommer du til at arbejde sammen med fagligt dygtige og dedikerede kolleger i en hverdag med højt tempo og store udfordringer. Hver dag byder på nye problemstillinger, og du skal derfor være parat til at tage opgaver ind fra siden og sætte hele dit faglige register i spil. Til gengæld får du gode muligheder for at gøre en positiv forskel for menneskers arbejdsliv.

Løn- og ansættelsesvilkår

Stillingen er en fast fuldtidsstilling. Vi ser gerne, at du starter snarest muligt.

Du bliver som udgangspunkt ansat som fuldmægtig efter overenskomsten for akademikere i staten. 

Dit daglige arbejdssted vil være Vermundsgade 38, 2100 København Ø.

Spørgsmål og ansøgning

Fik du ikke svar på alle dine spørgsmål? Så er du velkommen til at kontakte kontorchef Kasper Håkansson på tlf. nr. 7221 7800.   

Alle interesserede ansøgere uanset alder, køn, handicap, religion eller etnisk tilhørsforhold opfordres til at søge stillingen.

Send din ansøgning, cv og relevante eksamenspapirer elektronisk via linket senest tirsdag den 28. september 2021 kl. 12.00. 

Vi forventer at afholde ansættelsessamtaler torsdag den 30. september 2021.

Send ansøgning