Spring over hovedmenu

Videnskabelige assistenter til projekter inden for psykosocialt arbejdsmiljø, arbejdstid og helbred

Vil du være med til at sikre et godt psykosocialt arbejdsmiljø på danske arbejdspladser? Har du lyst til at arbejde med videnskabelige studier af sammenhænge mellem psykosocialt arbejdsmiljø, arbejdstids-tilrettelæggelse, helbred og sikkerhed? Og har du mod på at skabe anvendelsesorienteret viden af høj forskningsfaglig kvalitet? Så har vi to spændende stillinger som videnskabelig assistent.

Vi arbejder for et sundt og dynamisk arbejdsmarked

​I Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø forsker vi i emner, der har betydning for arbejdsmiljø og arbejdsrelateret helbred nu og i fremtiden. Som en sektorforskningsinstitution inden for Beskæftigelsesministeriet er det også vores opgave at overvåge og evaluere udviklingen i arbejdsmiljøet samt at pege på nye risici. Vi uddanner nye forskere og formidler vores forskningsresultater i anerkendte tidsskrifter. Vi formidler den forskningsbaserede viden til arbejdspladser, myndigheder, arbejdsmarkedets parter og rådgivere på arbejdsmiljøområdet. Derved bidrager vi til at forbedre arbejdsmiljøet i Danmark.  

Du kan læse mere om os på www.nfa.dk 

Spændende forskningsprojekter inden for flere områder

​På NFA er der fem overordnede forskningsområder. Stillingerne er forankret i områderne "Psykosocialt arbejdsmiljø" og "Sikkerhedskultur og Arbejdsulykker". De to områder er organiseret sammen. Her forsker vi blandt andet i, hvilke forhold i det psykosociale arbejdsmiljø fx arbejdstidens tilrettelæggelse, der påvirker medarbejdernes fysiske og mentale helbred og sikkerhed. Derudover forsker vi også i organisation og sociale relationer. I den sammenhæng undersøger vi f.eks. de sociale og organisatoriske ressourcers betydning for medarbejdernes helbred og trivsel og deres bidrag til opgaveløsning på arbejdspladserne. Ligeledes har vi fokus på arbejdsfastholdelse og inklusion, hvor der forskes i rummelighed og fastholdelse i forhold til særligt udsatte grupper fx løst ansatte. Endelig arbejder vi med sikkerhedskultur, systematisk arbejdsmiljøarbejde og udvikling af arbejdsmiljøredskaber på baggrund af en række arbejdspladsrettede studier.

Som videnskabelig assistent vil du skulle bidrage til forskningsprojekter med fokus på arbejdets organisering, helbred og sikkerhed. I projekterne anvendes både fysiologiske objektive målinger af fx hormoner i spyt og søvn i feltstudier og/eller kvantitative, epidemiologiske analyser af egne og andres data og registre. Desuden vil du kunne blive knyttet til andre projekter og fx bidrage til litteraturstudier og kvalitative feltstudier indenfor for de to områder.

Dine opgaver som videnskabelig assistent er blandt andet at bidrage til og understøtte:

 • planlægning og indsamling af data fra fx spørgeskemaer, objektive målinger af søvn og biologisk materiale i arbejdspladsstudier samt feltstudier generelt
 • gennemføre dataoprensning og statistiske analyser af kvantitative data fra arbejdspladsstudier
 • kvalitetssikre og gennemføre epidemiologiske analyser af registerdata
 • bidrage til, at resultaterne bliver publiceret i peer-reviewede videnskabelige tidsskrifter
 • formidle resultaterne til både arbejdsmarkedsaktører, forskere og en bred vifte af øvrige interessenter
 • arbejdet i forskningsprojekter generelt på forskningsområdet.

Vi forventer ikke, at du har kompetencer inden for alle ovenstående områder, men nogle af de første projekter, vi skal have gennemført har en stærk kvantitativ og fysiologisk profil, så ansøgere med disse kompetencer vil blive prioriteret højt.

Bliv vores nye kollega

Vi forventer, at du:

 • har en kandidatuddannelse i sundhedsvidenskab, folkesundhedsvidenskab, psykologi, sociologi, statistik eller lignende
 • er god til at planlægge og tale med folk
 • har et godt kendskab til og forståelse for statistiske analyser og brug af statistiske analyseprogrammer f.eks. SAS, Stata eller R
 • har viden om og interesse for epidemiologiske problemstillinger og metoder - gerne inden for arbejdsmiljø
 • har et stort engagement og bidrager bredt til det psykosociale forskningsområde
 • er omhyggelig og struktureret i dit arbejde
 • er en dygtig formidler både mundtligt og skriftligt.

Vi finder løsninger sammen

Som en del af Beskæftigelsesministeriet er Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø med til at sætte rammerne for menneskers arbejdsliv, og vi er derfor forpligtet til at finde de bedste løsninger. Dem finder vi i fællesskab. Hos os er dørene åbne og barriererne små. Vi deler vores viden og giver hinanden med- og modspil, så ideerne skærpes, inden de bliver til fælles løsninger.

Hos os kommer du til at arbejde sammen med fagligt dygtige og dedikerede kolleger i en hverdag med højt tempo og store udfordringer. Hver dag byder på nye problemstillinger, og du skal derfor være parat til at tage opgaver ind fra siden og sætte hele dit faglige register i spil. Til gengæld får du gode muligheder for at gøre en positiv forskel for menneskers arbejdsliv.

Løn- og ansættelsesvilkår

Stillingerne er fuldtidsstillinger og tidsbegrænset til 2 år med mulighed for 1 års forlængelse. Vi vil gerne have, at du starter den 1. december 2021 eller senere.

Du bliver ansat som videnskabelig assistent efter overenskomsten for akademikere i staten og cirkulære om stillingsstruktur for videnskabeligt personale med forskningsopgaver ved sektorforskningsinstitutioner.

Dit daglige arbejdssted vil være Lersø Parkallé 105, 2100 København Ø, dog må rejseaktivitet forventes i forbindelse med dataindsamling.

Spørgsmål og ansøgning

Fik du ikke svar på alle dine spørgsmål? Så er du velkommen til at kontakte Professor Helene Garde på ahg@nfa.dk, tlf.: 3916 5258 eller Forsker Marie Aarrebo Jensen maa@nfa.dk tlf. 3916 5334.

Har du spørgsmål til løn- og ansættelsesvilkår, er du velkommen til at kontakte HR Partner Rikke Dahl Ledertoug i Beskæftigelsesministeriets HR på tlf.: 2250 3487.

Alle interesserede ansøgere, uanset alder, køn, handicap, religion eller etnisk tilhørsforhold, opfordres til at søge stillingen.

Send din ansøgning, cv og eksamenspapirer elektronisk senest onsdag den 27. oktober 2021. Samtaler afholdes løbende.

Send ansøgning