Spring over hovedmenu

NYHED / 18-05-2017

Nyt jobbarometer giver overblik over lokale jobmuligheder

Jobcentre og ledige kan via et nyt jobbarometer, der bliver opdateret hver måned, få bedre overblik over, hvor der er gode jobmuligheder lokalt.

Landets jobcentre får nu et nyt værktøj til at hjælpe ledige med at finde et job. Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering har netop introduceret et jobbarometer, der giver et aktuelt overblik over det lokale jobmarked. 

Jobbarometret er indrettet ud fra de stillingsbetegnelser, som flest ledige har angivet, at de søger job inden for. De 50 mest almindelige stillingsbetegnelser bliver i jobbarometeret opdelt i rigtig gode, gode og mindre gode jobmuligheder. Derudover giver barometeret et overblik over, hvilke stillinger virksomhederne i regionen har slået op de seneste tre måneder.

Barometret er unikt for hvert jobcenter og opdateres hver måned. Det kan bruges som et værktøj for medarbejderne i jobcentrene til samtalen med ledige, fordi det giver et hurtigt og enkelt overblik over jobmulighederne.