Bred aftale om et ungeløft
43.000 unge er hverken i uddannelse eller arbejde. Med aftalen om et ungeløft skal et nyt, stærkt partnerskab mellem relevante aktører skabe jobåbninger og ruste de unge til arbejdsmarkedet.
43.000 unge er hverken i uddannelse eller arbejde. Med aftalen om et ungeløft skal et nyt, stærkt partnerskab mellem relevante aktører skabe jobåbninger og ruste de unge til arbejdsmarkedet.
Ekspertgruppen for fremtidens beskæftigelsesindsats har afleveret sine anbefalinger til regeringen. Anbefalingerne lægger op til den største forenklings- og afbureaukratiseringsreform af beskæftigelsesindsatsen nogensinde.
Arbejdsmarkedets parter og samtlige partier i Folketinget støtter regeringens ambition om, at flere unge skal arbejde ved siden af skolen og opleve fordelene ved at have et fritidsjob.
Flertal i Folketinget er enige om, at ordnede forhold og fair konkurrence skal være et grundvilkår på det danske arbejdsmarked og har indgået en aftale, der styrker indsatsen mod social dumping.
I januar 2024 er der nedsat en ekspertgruppe, som i de kommende tre år skal analysere og samle ny viden om forskellige emner, som kan være med til at forebygge alvorlige arbejdsulykker.
I oktober 2023 blev der indgået tre politiske aftaler om kontanthjælp, som blandt andet betyder, at kontanthjælpssystemet bliver mere enkelt og gennemskueligt for både borgere og sagsbehandlere.
I marts 2023 er der indgået ny aftale om en fremtidssikret arbejdsmiljøindsats med en historisk stor bevilling på 1,3 mia. kr. over fire år.
I september 2022 blev der indgået en aftale om et forbedret arbejdsskadesystem, hvor målet er at få flere tilbage i job, nedbringe sagsbehandlingstiderne og sikre højere erstatninger.
Gennem benchmarking sættes der fokus på kommunernes resultater på beskæftigelsesområdet. Målet er, at kommunerne i højere grad lærer af hinanden.
Den årlige status viser blandt andet, at mænd, der arbejder i industrien, tager mere orlov.