Spring over hovedmenu

NYHED / 17-08-2017

Fire EU-lande står sammen om at få indekseret børnepenge

Danmark, Tyskland, Østrig og Irland har sendt et fælles brev til EU-Kommissionen om at kunne indeksere børnefamilieydelser i EU, så de svarer til leveomkostningerne i de enkelte EU-lande.

Den danske regering arbejder målrettet på, at det bliver muligt at indeksere børnepenge, som udenlandske lønmodtagere sender hjem til deres børn, så de svarer til leveomkostningerne i det pågældende EU-land.

Tyskland, Østrig og Irland støtter det danske arbejde, og det er mundet ud i et fælles brev til EU’s beskæftigelseskommissær Marianne Thyssen.

De fire lande bakker alle op om arbejdskraftens frie bevægelighed i EU, men finder det nødvendigt at kunne indeksere børnefamilieydelser for at sikre, at reglerne opfattes som rimelige. De fire lande lægger op til, at det skal være frivilligt for medlemslandene, om de ønsker at indeksere ydelsen.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:

- I regeringen synes vi ikke, det er rimeligt, at udenlandske lønmodtagere kan sende danske børnepenge hjem til børnene i Østeuropa, hvor leveomkostninger og prisniveauer er markant lavere end i Danmark. Derfor har jeg i de seneste måneder taget problemet op med flere af mine europæiske kolleger. Det betyder nu, at både Tyskland, Østrig og Irland bakker op om Danmarks ønske om at kunne indeksere børnepengene i EU. I sidste ende handler det om at sikre opbakningen til – ikke bare den frie bevægelighed – men til hele EU. Derfor kæmper jeg for, at de EU-regler, som vi skal følge i Danmark, opfattes som rimelige. 

Læs det fælles brev (PDF)