Spring over hovedmenu

NYHED / 20-12-2017

Unge får fra 1. januar flere muligheder for at arbejde

Fra 1. januar 2018 træder nye regler i kraft, som indebærer, at unge mellem 13 og 15 år får flere muligheder for at arbejde. Det sker efter, at beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen har besluttet at justere bekendtgørelsen om unges arbejde. 
 
Regelændringen betyder, at unge fremover gerne må udføre lettere ekspedition uanset hvilken type virksomhed, der er tale om. I dag er det kun tilladt for unge at ekspedere kunder i mindre forretninger, som fx et bageri eller en kiosk.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:

- Argumentet for at opretholde de nuværende begrænsninger holder ikke. Det giver ikke mening, at unge gerne må sælge tyggegummi og morgenbrød, men ikke må sælge en burger. Jeg har derfor besluttet, at reglerne skal laves om, så de unge fremover må udføre lettere ekspedition uanset typen af virksomhed, og dermed får flere muligheder for at arbejde.
 
- Det er i mine øjne vigtigt, at vi som samfund understøtter, at de unge introduceres til arbejdsmarkedet. Vi skal selvfølgelig tage hensyn til, at der er tale om helt unge mennesker – men hvis forholdene er i orden, tager man ikke skade af at arbejde. Tværtimod kan det bidrage til værdifulde erfaringer og øget selvtillid at få lov at prøve sig selv af og tjene sine egne penge.
 
Justeringen af reglerne indebærer, at unge fremover må udføre lettere ekspedition uafhængigt af typen af virksomhed. Der ændres ikke ved beskyttelsesniveauet og regler om unges arbejdstid, ligesom de helt unge naturligvis fortsat ikke må være beskæftiget på serveringssteder, hvor der serveres stærke drikke.