Spring over hovedmenu

NYHED / 31-01-2018

Høring på Christiansborg om reformen af førtidspension og fleksjob

Folketingets Beskæftigelsesudvalg holder onsdag en høring om reformen af fleksjob og førtidspension for mere end 165 personer. Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen er blandt oplægsholderne.

Reformen af førtidspension og fleksjob er sat på dagsordenen ved dagens høring på Christiansborg, som Folketingets beskæftigelsesudvalg står bag.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen indleder høringen umiddelbart efter, at Beskæftigelsesudvalgets formand Bent Bøgsted (DF) har budt velkommen. Ministeren skal gøre status på reformen og fortælle om den videre proces – med udgangspunkt i, at den fremrykkede delevaluering af tilkendelse af førtidspension og den samlede evaluering af hele reformen snart ventes offentliggjort.

Resten af dagen byder på oplæg fra en række forskellige personer. Det gælder blandt andre to borgere, der sætter ord på deres personlige erfaringer med reformen. En borgmester og en social- arbejdsmarkedsdirektør, der fortæller om kommunernes erfaringer. Formanden for Dansk Socialrådgiverforening og formanden for Ergoterapeutforeningen giver også deres input til, hvad der fungerer, og hvor der er udfordringer på området. Lovens ordlyd og retstilstanden er også sat på dagsordenen.

Høringen bliver afholdt i Landstingssalen og varer fra kl. 10.00 til 15.00.