Spring over hovedmenu

NYHED / 01-03-2018

Vedtaget: Regler om produktsikkerhed tilpasses EU direktiver

Folketinget har i dag vedtaget et lovforslag om at tilpasse danske regler om produktsikkerhed til to nye EU-direktiver.

To direktiver om tovbaneanlæg til personopfordring og personlige værnemidler skal erstattes af nye EU-forordninger. Det fremgår af et lovforslag L22, som Folketinget har vedtaget torsdag den 1. marts 2018.

Med lovforslaget skal den nuværende lov om indretning mv. af visse produkter konsekvensrettes, så reglerne tilpasses de nye EU-direktiver.

Formålet er samtidig at fremtidssikre den danske gennemførelse af en række EU-regler om produktsikkerhed i Danmark. Ændringen vil medføre, at det ikke længere er nødvendigt at ændre loven hver gang et direktiv, der er omfattet er loven, erstattes af en forordning.