Spring over hovedmenu

NYHED / 19-04-2018

Flere statslige arbejdspladser på vej til Bornholm

Styrelse flytter syv arbejdspladser til Bornholm. Det sker som led i regeringens udflytning af statslige arbejdspladser.

Bornholm får syv nye statslige arbejdspladser inden november, og de bliver placeret i Bornholms Regionskommune. Kommunen overtager hele Landssupporten i Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR). En del af opgaven udføres allerede i dag af Bornholms Regionskommune. Nu samles alle opgaverne på Bornholm.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:

- Det er en rigtig god idé, at vi får samlet Landssupporten. Og jeg synes også, at det er godt, vi samler opgaverne på Bornholm. Regeringen ønsker et Danmark, der hænger bedre sammen og er i bedre balance rent geografisk. Derfor er det rimeligt, at arbejdspladserne kommer tættere på borgere og virksomheder. Alle i landet bidrager over skatten til at betale for statslige arbejdspladser, og derfor mener vi i regeringen også, at de statslige arbejdspladser skal være til stede i hele landet.

Borgmester i Bornholms Regionskommune Winni Grosbøll siger:

- Det er altid godt, når vi får flere arbejdspladser på Bornholm. Derfor er vi også meget tilfredse med, at vi nu får hele Landssupporten, og jeg synes også, at det giver god mening at samle opgaverne et sted. Jeg glæder mig til at byde de nye medarbejdere velkommen.

Landssupporten består af flere enheder. En Supportenhed, der varetager support af professionelle brugere i jobcentre, a-kasser og andre aktører. En Jobnetsupport, der yder support til borgere, og en Virksomhedssupport, der supporterer virksomheder og står for kvalitetssikring af job, som bliver offentliggjort på Jobnet.

Ingen medarbejdere flytter med Landssupporten fra København, og derfor skal Regionskommunen i gang med at ansætte de nye medarbejdere. Hele processen med ansættelse og oplæring af nye medarbejdere ventes færdig til november 2018.