Spring over hovedmenu
""
Foto: Colourbox.com

NYHED / 02-07-2018

Ny temaside skal være med til at forbedre børns vilkår i underholdningsbranchen

Ny temaside skaber klarhed om regler og giver gode råd, når børn deltager i film og på tv.

Arbejdstilsynet lancerer i dag en ny temaside, der skal skabe klarhed om reglerne, når børn deltager i film og på tv. Samtidig er der på siden samlet en række gode råd til underholdningsbranchen og børnenes forældre om, hvordan man sikrer, at børnene har ordentlige arbejdsvilkår.

Temasiden er udarbejdet på baggrund af input fra bl.a. Børnerådet og underholdningsbranchen, efter de i efteråret deltog i et stormøde om børns vilkår i underholdningsbranchen, arrangeret af beskæftigelsesministeren.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:

-Det er helt afgørende, at vi passer på børnene, som ikke har erfaring med arbejdsmarkedet og kan have vanskeligt ved at sige til og fra. De har ligesom alle andre krav på ordentlige arbejdsvilkår.

- Jeg er glad for, at Arbejdstilsynet nu lancerer en temaside med klare regler og råd til, hvordan ansvarlige arbejdsgivere og forældre sikrer, at børnene får en god oplevelse, når de deltager i film og på tv. Jeg vil gerne takke Børnerådet og underholdningsbranchen for deres input og for at tage en vigtig dagsorden op. Vi skal beskytte børnene bedst muligt, og det er og bliver en fælles opgave.

Beskæftigelsesministeren indkaldte i efteråret aktører på området til et stormøde om børns vilkår i underholdningsbranchen. Formålet var at drøfte erfaringer og viden, og hvad der skal til for at beskytte børnene bedre.

Det skete efter, at en rapport fra Børnerådet pegede på, at der er behov for at se nærmere på børnenes arbejdsvilkår og beskyttelse. Som opfølgning på stormødet nedsatte Arbejdstilsynet en arbejdsgruppe, hvor der blev indsamlet konkrete ideer til at forbedre børnenes vilkår, heriblandt input til den nye temaside.