Spring over hovedmenu

NYHED / 21-11-2018

Afskedigede Arla-ansatte får 636.000 kroner til opkvalificering

De fyrede medarbejdere på Arla Foods kan se frem til en hjælpende hånd, når de skal finde sig et nyt arbejde. Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen sender 636.000 kroner fra varslingspuljerne, som skal gå til opkvalificering og jobsøgningskurser.

I slutningen af oktober blev 35 medarbejdere i Arla Foods administration i Viby i Aarhus Kommune opsagt per 31. januar 2019 i forbindelse med en større omstrukturering af virksomheden. Hovedparten af de fyrede medarbejdere er på specialist- eller ledelsesniveau. 

Arbejdsmarkedskontor Midt-Nord forventer, at det kan blive svært for arbejdsmarkedet i Aarhus og omegn at samle alle de afskedigede op. Flere faktorer spiller ind: Det er en udfordring at finde lignende jobs, ledigheden på 4,7 pct. er den højeste i regionen, flere har været ansat i mange år og har brug for hjælp til jobsøgning, og så er Aarhus en uddannelsesby, som betyder, at der er stor konkurrence i forhold til at besætte ledige stillinger.  

Derfor har Arbejdsmarkedskontor Midt-Nord på vegne af det Regionale Arbejdsmarkedsråd Østjylland søgt om 496.000 kroner til en indsats for de afskedigede medarbejdere fra den ordinære varslingspulje og 140.000 kroner fra den supplerende varslingspulje til en indsats efter opsigelsesperioden. Pengene skal bruges til opkvalificering og jobsøgningskurser. 

Fyringsrunden på 35 medarbejdere ud af ca. 1.600 ansatte i Arla Foods lever ikke op til de almindelige kriterier for at komme i betragtning til støtte fra varslingspuljerne, men beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen har valgt at dispensere fra bestemmelserne. Det er muligt, hvis muligheden for at opnå anden ansættelse på det lokale arbejdsmarked er begrænset, og der er tale om afskedigelser af et ikke ubetydeligt omfang.  

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:

- Hovedparten af de afskedigede medarbejdere er på specialist- eller på ledelsesniveau, og jeg kan forstå, at det kan være svært at finde lignende stillinger i området. Samtidig er der flere medarbejdere, som har været ansat i Arla Foods i mange år, og de har måske behov for at få støvet deres CV af og få en hjælpende hånd til deres ansøgninger. Derfor vil jeg gerne dispensere for reglerne, så der kan sættes gang i en indsats, der får hjulpet disse medarbejdere videre og øge chancerne for, at de finder et nyt job.