Spring over hovedmenu

NYHED / 20-11-2018

DSV indgår landsdækkende jobserviceaftale

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) deltager, når transportvirksomheden DSV onsdag indgår en omfattende jobservice-aftale med Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR).

DSV mangler både chauffører og lagermedarbejdere og får med aftalen hjælp til rekruttering til ordinære job, herunder også småjobs, men også til at rekruttere ledige til virksomhedspraktik, løntilskud og til voksenlærlingeordningen. 

Aftalen hjælper desuden virksomheden med dels at opkvalificere sine eksisterende medarbejdere – med et fokus på ufaglært til faglært – dels med at opkvalificere ledige i forbindelse med en ansættelse. Det kræver, at både jobcentre, erhvervsskoler og virksomhedens underleverandører koordinerer kurser forskellige steder i landet. Det får de hjælp til af STAR’s nye VEU-koordinatorer, der er blevet ansat som led i sidste års trepartsaftale om voksen-, efter- og videreuddannelse. Med aftalen får DSV altså både nemmere adgang til ledige i jobcentrene og en tæt koordineret uddannelsesindsats over hele landet.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:

- Beskæftigelsen slår rekord, og det er helt afgørende, at vi undgår flaskehalse og samtidig bruger de gode tider til at få alle med. Aftalen her er et godt eksempel på, hvordan vi med den nye efteruddannelsesindsats fra trepartsaftalen kan tilbyde eksempelvis transportbranchen bedre hjælp på tværs af kommunegrænser til at finde den rigtige arbejdskraft og samtidig opkvalificere ledige. Det er at slå to fluer med ét smæk til gavn for både erhvervslivet og de ledige.

Pressen er velkommen til at overvære underskrivelsen af aftalen, som finder sted hos DSV, Hovedgaden 630, 2640 Hedehusene, onsdag d. 21. november kl. 7.00.