Spring over hovedmenu
""
Kommunerne har en økonomisk gulerod til at hjælpe ledige ind på arbejdsmarkedet. Nu kan kommunerne hente inspiration til at arbejde målrettet med investeringsstrategier i beskæftigelsesindsatsen. Foto: Colourbox.com

NYHED / 22-01-2019

Ny inspiration til kommunerne skal hjælpe flere ledige i arbejde

Der er god økonomi i at investere i beskæftigelsesindsatsen. Nu danner hele 85 eksempler inspirationskilde for kommunerne, så de kan lære af hinanden og få flere væk fra offentlig forsørgelse.

Vidensdeling og inspiration skal hjælpe kommunerne med at finde den bedste måde at få flere ledige væk fra offentlig forsørgelse og mindske udgifter for kommunekassen på lang sigt.

Mange kommuner arbejder allerede med investeringsstrategier i beskæftigelsesindsatsen, og nu har Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) samlet 85 eksempler fra 43 kommuner, så kommunerne kan lære af hinandens gode erfaringer.  

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:

- Vi har set, at en krone investeret i beskæftigelsesindsatsen giver to kroner i kommunekassen på sigt, så der er ingen undskyldning for ikke at gøre en ekstra indsats. Kommunerne har også en økonomisk gulerod til at hjælpe ledige ind på arbejdsmarkedet og skaffe hænder til virksomhederne, der i stigende grad mangler arbejdskraft. 

Af inspirationskataloget kan man se, at kommunerne har et særligt fokus på den virksomhedsrettede indsats i form af fx flere virksomhedskonsulenter, øget brug af virksomhedspraktik og opsøgende virksomhedskontakt. 

Initiativet med at indsamle de 85 investeringscases sker på baggrund af første Delaftale om at sikre kvalificeret arbejdskraft til virksomheder fra november 2018.

Derudover har STAR lanceret et hjælpeværktøj til investeringer i beskæftigelsesindsatsen. Med hjælpeværktøjet kan kommunerne opstille og beregne investeringscases for borgere på kanten af arbejdsmarkedet.