Spring over hovedmenu
""
Ny aftale mellem Danske Fragtmænd, de selvstændige fragtmænd, landets jobcentre og STAR skal sikre flere faglærte og ufaglærte medarbejdere til Danske Fragtmænd. Foto: Danske Fragtmænd A/S

NYHED / 15-04-2019

Danske Fragtmænd indgår landsdækkende jobserviceaftale

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen deltager, når transportvirksomheden Danske Fragtmænd mandag indgår en omfattende jobserviceaftale med Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR).

Danske Fragtmænd mangler både faglærte og ufaglærte medarbejdere. Det skal en ny aftale mellem Danske Fragtmænd, de selvstændige fragtmænd, landets jobcentre og STAR lave om på.

Med jobserviceaftalen får virksomheden et tættere samarbejde med landets jobcentre, hvilket skal hjælpe virksomheden til at få den kvalificerede arbejdskraft, de har brug for. Det sker via et øget fokus på rekruttering af ledige til deres ordinære job, men også ved at opkvalificere ledige gennem virksomhedspraktik og voksenlærlingeordningen samt opkvalificere ufaglærte ledige i forbindelse med en ansættelse. Der er tale om et tættere samarbejde om match af ledige til job som terminalmedarbejder på Danske Fragtmænds 6 terminaler i Danmark og til job som chauffør hos Danske Fragtmænds 41 selvstændige fragtmænd.

Udover et øget fokus på rekruttering så får virksomheden tilbud om hjælp til at opkvalificere flere af deres ufaglærte medarbejdere.

For at dette kan lykkes, kræver det, at både jobcentre, erhvervsskoler og virksomhedens underleverandører koordinerer kurser forskellige steder i landet. Det får de hjælp til af STAR’s VEU-koordinatorer, der er blevet ansat som led i trepartsaftalen fra 2017 om voksen-, efter- og videreuddannelse. Danske Fragtmænd kan altså med aftalen nemmere få fat i ledige i jobcentrene og adgang til en koordineret uddannelsesindsats over hele landet.

En af grundene til at Danske Fragtmænd nu indgår denne aftale er deres lokale terminaler og fragtmænds erfaring med at uddanne ledige. Det har nemlig vist sig at være en stor succes for langt størstedelen af dem.

Begivenheden for indgåelsen af aftalen foregår klokken 15 mandag den 15. april ved Danske Fragtmænds terminal i Taulov ved Fredericia.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:

- Beskæftigelsen er fortsat meget høj, og de seneste tal viste 7.200 flere private job i januar måned. Derfor er det helt afgørende, at vi undgår flaskehalse og samtidig udnytter de gode konjunkturer til at få flere med i det arbejdende fællesskab. Aftalen viser, at vi med efteruddannelsesindsatsen fra trepartsaftalen kan yde bedre hjælp på tværs af kommunerne til at finde den nødvendige arbejdskraft og samtidig opkvalificere ledige. Det er godt for både erhvervslivet og ledige.

HR chef i Danske Fragtmænd Frederik Madsbjerg siger:

- I Danske Fragtmænd har vi generelt udfordringer med at rekruttere medarbejdere, og når vi så samtidig har meget høj anciennitet blandt vores medarbejdere, kan vi risikere, at vi om en række år kommer til at mangle medarbejdere. Det betyder, at vi er nødt til at være på forkant med udviklingen, hvorfor vi har indgået denne jobserviceaftale.