Spring over hovedmenu
""
Online portalerne for jobbank og CV er blevet udviklet, så virksomhederne kan finde og rekruttere borgere, der kan arbejde få timer om ugen samt oprette småjobs. Foto: Jobnet.dk

NYHED / 09-04-2019

Nye tiltag giver udsatte større chance for at komme i job

Nu er det blevet nemmere for ledige at finde og søge småjobs. Nye tiltag betyder, at virksomheder kan angive timetal på jobopslag, og så er der udviklet et særligt CV til ledige på kanten af arbejdsmarkedet.

Online portalerne under Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) for jobbank og CV er blevet udviklet, så virksomhederne kan finde og rekruttere borgere, der kan arbejde få timer om ugen samt oprette småjobs.

Derudover er Præsentations-CV’et, der er tiltænkt ledige på kanten af arbejdsmarkedet, udarbejdet med fokus på kompetencer frem for uddannelse og erhvervserfaring.  

Tal fra Jobnet for Arbejdsgivere viser, at der i september 2018 var 12.344 jobopslag og heraf var 3.231 deltidsjob. I 60 procent af deltidsopslagene var der angivet timetal, og i næsten 500 af alle deltidsjob var der tale om jobs på under 15 timer om ugen.

Det viser både, at virksomhederne har taget den nye funktion til sig, og samtidig tyder det på, at virksomhederne har behov for at ansætte medarbejdere på færre timer end traditionel deltid.  

Samtidig viser en analyse fra slutningen af 2018, at andelen af personer i kontanthjælpssystemet, der taget småjobs, er steget fra 4,7 procent i april 2016 til 7,3 procent i 2018. Det svarer til en stigning på over 50 procent.  

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger

- Det er en god nyhed, hver eneste gang en ledig på kanten af arbejdsmarkedet får mulighed for at komme i job, hvad enten det er på få timer eller fuldtid. Og det er en beskæftigelsespolitisk succes, at så mange flere på kanten af arbejdsmarkedet nu arbejder.

- Det er derfor et godt greb i værktøjskassen, at det nu bliver lettere både at finde og søge småjobs, men også at virksomhederne kan sætte timetal på. Det giver større chance for et godt match og ledige på kanten af arbejdsmarkedet kan mere målrettet søge en trædesten ind på arbejdsmarkedet. Jeg håber, at flere vil få øjnene op for de nye muligheder, så endnu flere bliver en del af det arbejdende fællesskab.

I forbindelserne med udviklingen af portalerne har der været en kampagne for at fortælle om de nye muligheder til både virksomheder og jobcentre.