Spring over hovedmenu
""
Unge har i sagens natur ikke den store erfaring på arbejdsmarkedet, og derfor er det utrolig vigtigt, at arbejdsgiverne er opmærksomme på en ordentlig vejledning og mindsker risikoen for, at de unge kommer galt af sted, fastslår beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard. Foto: Colourbox.com

NYHED / 10-07-2019

Arbejdstilsynet tjekker unges sommerjob

Arbejdstilsynet sætter igen i år fokus på arbejdsforholdene for unge under 18 år for at undgå, at de kommer til skade på jobbet i ferielandet.

Ligesom tidligere vil Arbejdstilsynet i løbet juli måned se særligt efter unges arbejdsforhold på både de almindelige og de målrettede tilsyn på landets arbejdspladser. Hver sommer kommer ca. 100* unge til skade på deres arbejde.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger:  

- Vi skal have færre arbejdsulykker – også blandt de unge. Det er et prioriteret område for denne regering. De unge har i sagens natur ikke den store erfaring på arbejdsmarkedet, og derfor er det utrolig vigtigt, at arbejdsgiverne er opmærksomme på en ordentlig vejledning og mindsker risikoen for, at de unge kommer galt afsted. Derfor synes jeg, det er godt, at Arbejdstilsynet igen er ude for at holde øje med arbejdsforholdene for de unge, så de ikke risikerer en arbejdsskade med fx farlige maskiner, mens de tjener nogle lommepenge her i deres sommerferie.

Arbejdstilsynet sætter fokus på unge på alle almindelige tilsyn i juli måned og arrangerer desuden målrettede tilsyn inden for nogle af de brancher, hvor man ved, at der kan være problemer med unges arbejdsmiljø, fx ved kasse- og salgsarbejde i butikker og medhjælpere i køkkener.

Tallet er den 12. august 2019 ændret fra ca. 150 til ca. 100 unge. Antallet af anmeldte arbejdsulykker til Arbejdstilsynet for unge under 18 år i sommermånederne juni-august varierer fra år til år og har fra 2009-2017 gennemsnitligt været 109.