Spring over hovedmenu
""
Rapporten udarbejdet for Arbejdstilsynet viser blandt andet, at arbejdstiden påvirker taxichaufførernes arbejdsrelaterede træthed, og det kan øge risikoen for trafikuheld.

NYHED / 17-01-2020

Analyse af trafikuheld blandt taxichauffører færdig

Der er gennemført en undersøgelse af betydningen af arbejdstid og arbejdsrelateret træthed for trafikuheld blandt taxichauffører. Undersøgelsen skal Arbejdstilsynet nu vende med branchens parter.

Analysefirmaet Cowi har udarbejdet en rapport for Arbejdstilsynet om betydningen af taxichaufførers arbejdstid og arbejdsrelateret træthed ved trafikulykker. Analysen viser, at arbejdstiden påvirker taxichaufførernes arbejdsrelaterede træthed, og det kan øge risikoen for trafikuheld.  

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger: 

- Vi kan konkludere ud fra rapporten, at nogle taxichauffører har meget lange vagter og arbejder hele ugen uden fridage. Det, synes jeg, er bekymrende. Det arbejdspres kan resultere i en større risiko for at køre galt. Derfor har jeg bedt Arbejdstilsynet om at tage fat i branchens parter for at høre, hvad de vil gøre ved det, så vi får risikoen for ulykker ned – for der skal gøres noget. Det er vigtigt, at hviletidsreglerne overholdes, og arbejdet planlægges på en måde, så det er sikkerheds- og sundhedsmæssigt forsvarligt. Jeg vil også sende rapporten til min kollega i Transport- og Boligministeriet, der har ressortansvaret for taxiloven.

Læs rapporten fra Cowi (PDF)