Spring over hovedmenu
""
Foto: norden.org

NYHED / 15-01-2020

Dansk formandskab i Nordisk Ministerråd for Arbejdsliv

Den 1. januar 2020 overtog Danmark formandskabet i Nordisk Ministerråd. Det betyder blandt andet, at beskæftigelsesministeren skal stå i spidsen for det årlige møde mellem de nordiske beskæftigelsesministre.

Nordisk Ministerråd består af en række sektorer, der svarer til ministeriernes ressortområder nationalt. Beskæftigelsesministeren har resten af året overtaget ansvaret for formandskabet på beskæftigelsesområdet – arbejdslivssektoren. Samtidig er ministeren vært for det årlige møde mellem beskæftigelsesministrene, der i år finder sted d. 2. april i København.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger:

- Jeg glæder mig over, at formandskabet er skudt i gang og de muligheder, det giver for at være med til at tegne det nordiske samarbejde. De nordiske lande kan med sammenlignelige arbejdsmarkeder samles om en lang række emner, også i forhold til EU’s dagsorden – blandt andet om social dumping og mindsteløn. Det vil jeg sætte særligt fokus på, når jeg er vært for de nordiske beskæftigelsesministres årlige møde i København d. 2. april i år.

Regeringen har besluttet, at den overordnede overskrift for formandskabet er Fælles om fremtidens løsninger. På beskæftigelsesområdet vil Danmark bl.a. sætte følgende emner på dagsordenen:

  • Nordiske arbejdsmarkeder med plads til et godt og langt arbejdsliv
    For at sætte fokus på emnet afholdes en konference d. 2. april 2020 i København med deltagelse af de nordiske beskæftigelsesministre.

  • Styrket mobilitet på de nordiske arbejdsmarkeder
    Danmark har taget initiativ til et projekt, der skal kortlægge nye muligheder for fællesnordisk overvågning af de nordiske arbejdsmarkeder. Projektet er finansieret af Nordisk Ministerråd og resultaterne forventes i september 2020.

  • Fremtidens arbejdstilsyn
    På en større konference d. 29. september til 1. oktober 2020 med deltagelse af direktørerne for de nordiske arbejdstilsyn vil der blive sat fokus på social dumping og digitale redskaber i tilsynsarbejdet.